Toekomst voetbalclub Klauwaerts onzeker

Een hoofdsponsor die wegviel bracht Klauwaerts Kemzeke in de problemen. Foto: nben

Zele / Kruibeke / Stekene -

Het hoofdbestuur van voetbalploeg Klauwaerts Kemzeke gooit de handdoek in de ring. De financiële problemen zijn er te veel aan. Ook andere ploegen die in de regio op provinciaal niveau spelen, hebben het lastig om het hoofd boven water te houden.

De organisatie en spelers van Klauwaerts Kemzeke worden al sinds november niet meer betaald omdat een hoofdsponsor wegviel. De toestand bleek niet langer houdbaar. Het hoofdbestuur kondigde onverwachts aan om met de ploeg te stoppen, het jeugdbestuur hoopt nog op een redding.

“Het is belangrijk dat de plaatselijke jeugd bij ons terechtkan”, laat jeugdvoorzitter Stijn Pauwels weten. “We willen dus nadenken over enkele mogelijke scenario’s waarmee de club op een gezonde manier kan voortbestaan, desnoods zonder dure spelers die van elders komen. Over de precieze toekomstvisie gaan we deze week nog overleggen met het hoofdbestuur.”

Minder inkomsten uit sponsoring, het is maar een van de factoren die de voetbalploegen parten spelen. Dure spelers en minder interesse van het publiek zijn de boosdoeners. Ook bij Eendracht Zele moeten ze de buikriem aanhalen. “Het probleem is eigen aan de tijd. Kleine zelfstandigen die vroeger onze jeugdploegen sponsorden, verdwijnen”, vertelt voorzitter Alex Coucke.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio