Opnieuw dertig maanden cel voor schattenjager die zelf op zoek ging naar drugsgeld

Opnieuw dertig maanden cel voor schattenjager die zelf op zoek ging naar drugsgeld

Foto: ss

Lokeren / Stekene -

Een ex-agent uit Lokeren is ook in beroep veroordeeld tot dertig maanden cel omdat hij op eigen houtje op zoek was gegaan naar 300.000 euro drugsgeld van de Hells Angels.

Rudy S. (57) uit Lokeren, een ex-agent bij de spoorwegpolitie, had een relatie met een hoofdinspecteur van de federale recherche die onderzoek deed naar een drugslijn van de Hells Angels tussen Zuid-Amerika en Antwerpen. Aan de keukentafel vertelde ze over 300.000 euro die ergens in de grond zou verstopt zitten bij een bedrijf in Tielrode.

Daarop ging de man op eigen houtje op onderzoek uit. Hij pleegde een gewapende overval op het transportbedrijf, waarbij hij de vader van de zaakvoerder zwaar toetakelde. Daarna ging hij ook nog putten graven in de tuin van de buren en probeerde hij in te breken in een caravan in Stekene. Bovendien probeerde hij ook enkele betrokkenen in het dossier te chanteren. Telkens zonder resultaat, want S. slaagde er nooit in om het geld te vinden. De politie uiteindelijk wel.

Geen info gelekt

De vrouw, met een twintig jaar lange onberispelijke staat van dienst, kreeg net als van de eerste rechter in beroep opschorting van straf voor schending van haar beroepsgeheim. “Uit niets blijkt dat ze info zou gelekt hebben. Integendeel, anders zou Rudy S. wel geweten hebben waar hij had moeten graven.”

S., die volgens het hof schaamteloos misbruik maakte van de info van zijn toenmalige levenspartner, ziet zijn straf van dertig maanden, waarvan de helft met uitstel, eveneens bevestigd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees