Fabian Hambüchen pakte olympisch goud aan rekstok mét gescheurde pees

Fabian Hambüchen pakte olympisch goud aan rekstok mét gescheurde pees

Foto: Photo News

Pas nu is gebleken dat turner Fabian Hambüchen zijn olympisch goud aan de rekstok in Rio de Janeiro behaald heeft met een gescheurde pees in zijn schouder. De Duitser bleef na zijn succes klagen over een pijnlijke rechterschouder, hoewel hij het gewricht amper nog belastte. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat er een pees is gescheurd.

Een operatie is noodzakelijk, bevestigde het management van de 29-jarige turner, die de Nederlander Epke Zonderland opvolgde als olympisch kampioen op het onderdeel rek, woensdag.

Hambüchen was in februari 2016 zwaar gevallen tijdens een training. Op weg naar Rio hielden schouderklachten aan, maar een MRI-scan kort voor de Spelen gaf geen duidelijkheid.

Hambüchen zag Zonderland in Rio uit de rekstok vallen, veroverde zelf het goud (voor de Amerikaan Danell Leyva en de Brit Nile Wilson) en liet weten zijn internationale carrière te beëindigen. “Ongelooflijk dat ik daar geturnd heb met een vrijwel volledig afgescheurde pees”, verklaarde Hambüchen, die op 6 maart een operatie ondergaat.

Corrigeer