Overvallers van Hodei verwezen naar rechtbank

Overvallers van Hodei verwezen naar rechtbank

Foto: Wim Hendrix

Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft drie verdachten naar de correctionele rechtbank verwezen voor het overvallen van Hodei Egiluz Diaz (23), een jonge Bask die vorig jaar dood werd teruggevonden in het Kattendijkdok, nadat hij meer dan twee jaar vermist was. Een vierde verdachte werd eveneens verwezen, maar dan voor heling.

Hodei verdween in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober 2013, na een avondje stappen met een vriend. Hij werd rond 4.20 uur voor het laatst gezien aan de Scheldekaaien ter hoogte van de Koolkaai. Enkele getuigen verklaarden dat hij een dronken en verwarde indruk maakte.

Tijdens het onderzoek bleek dat Hodei die nacht nog tot tweemaal toe overvallen werd in de omgeving van het Schipperskwartier. Mohamed Y. ging er met zijn bankkaarten vandoor en probeerde er even later ook geld mee af te halen. Jaoud M. en Youssef M. beroofden hem van zijn gsm. Carmen S.T. had het gestolen toestel overgenomen.

De beklaagden bekenden hun betrokkenheid bij de diefstal, maar verklaarden niets te maken te hebben met de verdwijning van Hodei. Het onderzoek heeft hun betrokkenheid daarbij ook niet kunnen aantonen.

Na een zoektocht van meer dan twee jaar werd op 11 februari 2016 het stoffelijk overschot van Hodei teruggevonden in het Kattendijkdok, bij de bergingswerken van de gezonken Badboot. Wellicht sukkelde hij er na de overvallen in het water en verdronk.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio