Groen-leden beslissen vanavond over kartel in Gent

Groen-leden beslissen vanavond over kartel in Gent

Het kartel in minder woelige tijden, in juni 2016. Overleeft sp.a-Groen een stemming van de leden vanavond? Foto: fvv/archief

Gent - Zijn de beloftes en openbaarmakingen van de voorbije dagen voldoende voor de leden van Groen in Gent om door te gaan met het kartel met sp.a? De partij hakt vanavond de knoop door.

Na een woelige gemeenteraad is de focus van het Gentse PubliPart-verhaal woensdagochtend verschoven naar de figuur van Siegfried Bracke (N-VA). Maar in Gent ligt het voortbestaan van het rood-groene kartel nog altijd op tafel. Groen kondigde zondag aan haar leden te laten stemmen over het kartel.

Na een reeks beloftes over een loonplafond, het uitbreiden van een kader voor ethisch beleggen en het openbaar maken van de weddes en extra vergoedingen van de rood-groene bestuurders in Gent, komen de kopstukken van Groen woensdagavond in het Geuzenhuis samen met hun leden. Alle 700 leden van Groen Gent zijn uitgenodigd.

Ja/neen-vraag

De vergadering zal achter gesloten deuren gebeuren. De bestuurders van Groen krijgen het woord, waarna er vragen gesteld kunnen worden door de leden. Op het einde van de vergadering moet er dan gestemd worden op een ja/neen-vraag over het kartel met de Gentse sp.a.

Ook de socialisten komen woensdagavond samen in Gent, in de Vooruit. De leden van sp.a Gent krijgen de kans hun twee nieuwe kopmannen vragen voor te leggen: Rudy Coddens, die Tom Balthazar zal vervangen als lijsttrekker, en Sven Taeldeman, die de post van schepen van Balthazar overneemt. Het kartel met Groen wordt niet voorgelegd, omdat de socialisten voorstander blijven.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio