Handbaltopper Arber Qerimi staat dicht bij comeback

Handbaltopper Arber Qerimi staat dicht bij comeback

Foto: BELGA

De knieblessure van Arber Qerimi, de aanvoerder van de Red Wolves, behoort bijna tot het verleden. Vrijdag hoopt Qerimi goed nieuws te krijgen van de dokter, net op tijd voor de final four van de BENE-League handbal die volgend weekend doorgaat in Hasselt.

Qerimi liep begin januari, tijdens de oefeninterland tegen Nederland, een knieblessure op die hem zes weken aan de kant hield. “Op het moment zelf was het even schrikken maar eigenlijk heb ik me de voorbije weken nooit zorgen gemaakt. Mentaal zat het goed”, zegt Qerimi. “De honger naar een wedstrijd is bijzonder groot. De voorbije weken heb ik uren in de fitness doorgebracht en heb ik stabilisatieoefeningen gedaan om mijn knie te verstevigen. Het balgevoel heb ik nooit verloren. Ik ben blijven passen en sjotten maar nooit in beweging. Gisteren heb ik voor het eerst in zes weken gelopen. Dat ging zonder problemen en het goede nieuws is dat ik vandaag geen reactie heb”.

“Vrijdag onderga ik opnieuw een scan en daaruit zal moeten blijven of ik fit ben voor de volgende wedstrijden. Als de dokter het licht op groen zet zit ik zaterdag wellicht op de bank en kan ik toewerken naar de final four van de BENE-League. Dat doel heb ik steeds voor ogen gehouden. Ik ben blij dat ik het gehaald heb. De voorbije weken heeft mijn ploeg Callant Tongeren prima resultaten behaald. De ploeg is klaar om een prijs te pakken. Ik hoop daarin mijn steentje bij te dragen.”

Corrigeer