Zenit-coach verrast: “Dat Lombaerts niet vertrok, is de schuld van zijn makelaar”

Zenit-coach verrast: “Dat Lombaerts niet vertrok, is de schuld van zijn makelaar”

Lombaerts speelt nog steeds bij Zenit. Foto: BELGA

Nicolas Lombaerts is nog steeds een speler van Zenit Sint-Petersburg. Nochtans wil de Rode Duivel al sinds afgelopen zomer vertrekken. Ook de voorbije wintermercato hoopte de verdediger op een transfer, maar die kwam er wederom niet. Volgens Zenit-trainer Lucescu is het de schuld van de makelaar van Lombaerts. “Hij praatte te veel.”

De coach van Zenit sprak donderdag de pers toe naar aanleiding van het duel tegen Anderlecht. ”Lombaerts had kunnen vertrekken, maar zijn dossier sleepte te lang aan. Dat hij niet weg is, is de schuld van zijn makelaar. Die sprak veel in de pers, maar stelde weinig voor. Zo bemoeilijkte hij de transfer. Zijn vele uitlatingen zorgden ervoor dat Zenit niet tijdig werk kon maken van een vervanger. Ik vind Nicolas een zeer goede speler. Ik hoop dat we na de transferperikelen opnieuw de beste Lombaerts zullen zien, zowel in teamverband als bij de Belgische nationale ploeg”, aldus Lucescu op de persconferentie. De Roemeense trainer bevestigde wel dat Lombaerts komende zomer mag vertrekken.

De Rode Duivel speelt al sinds medio 2007 voor de Russische topclub en groeide snel uit tot een basisspeler. Nu wil hij echter graag dicht bij huis gaan voetballen omwille van familiale redenen. Afgelopen zomer stond hij dicht bij Anderlecht, maar Zenit werkte niet mee en Lombaerts moest blijven. Deze winter was het Oostende dat de verdediger graag wilde binnenhalen, maar opnieuw raakte het moeilijke dossier niet afgerond. Na het huidige seizoen zou het dan toch zover zijn. Oostende en Anderlecht kunnen zich alvast klaarhouden.

Debuut Ivanovic

Zenit-coach verrast: “Dat Lombaerts niet vertrok, is de schuld van zijn makelaar”
Ivanovic speelt donderdag zijn eerste officiële wedstrijd voor Zenit. Foto: Photo News

De Servische verdediger Branislav Ivanovic maakte deze winter de overstap van Chelsea naar Zenit Sint-Petersburg. Tegen Anderlecht kan hij zijn eerste officiële wedstrijd voor het Russische team spelen. Ivanovic speelde in de vriendschappelijke wedstrijden van Zenit zowel centraal als op de rechtsachter. “Ik heb er alles gedaan om me aan te passen aan het team. Ik hoop donderdag een goede wedstrijd te spelen.”

Anderlecht heeft voor Ivanovic nog weinig geheimen. “We hebben de laatste drie wedstrijden van Anderlecht bekeken. Het is een gevaarlijke ploeg, die offensief sterk is. Het team telt verschillende spelers die kansen kunnen creëren. Het is zaak op onze hoede te zijn.” Net als Zenit-coach Lucescu stak ook Ivanovic de Europa League al eens in de lucht. In 2013 scoorde hij in de finale tegen Benfica het beslissende doelpunt in de toegevoegde tijd van de wedstrijd.

Zenit speelt donderdag op bezoek bij Anderlecht in het kader van de 1/16e finales van de Europa League.

Zenit-coach verrast: “Dat Lombaerts niet vertrok, is de schuld van zijn makelaar”
Lucescu. Foto: BELGA
Corrigeer

FIFA Wereldkampioenschap Groep G

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 België 3 3 0 0 9/2 9
2 Engeland 3 2 1 0 8/3 6
3 Tunesië 3 1 2 0 5/8 3
4 Panama 3 0 3 0 2/11 0