Naamswijziging moet probleem van postbedeling oplossen, maar dat zien deze buurtbewoners niet zitten

Naamswijziging moet probleem van postbedeling oplossen, maar dat zien deze buurtbewoners niet zitten

De bewoners van de Kattestraat willen geen andere straatnaam, ondanks problemen met de postbedeling. Foto: tvl

Sint-Gillis-Waas / Stekene -

Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas stelt een straatnaamwijziging in de Kattestraat voor om problemen met de postbedeling in de toekomst te vermijden. Het merendeel van de buurtbewoners is niet blij met het voorstel.

De Kattestraat ligt op de grens van Sint-Gillis-Waas en Kemzeke. Langs beide kanten van de gemeentegrens wordt de straatnaam gedeeld. Bovendien wordt ook dezelfde huisnummering gehanteerd.

“Dat zorgt regelmatig voor problemen bij de postbedeling”, aldus waarnemend burgemeester van Sint-Gillis-Waas Marita Meul (CD&V). “Niet alleen brieven maar ook pakketjes en zelfs een partij tegels werden al eens foutief geleverd. Dat leidde toch tot heel wat ongenoegen bij een aantal buurtbewoners.”

Het gemeentebestuur doet dan ook het opmerkelijke voorstel om een nieuwe straatnaam toe te kennen en een hernummering door te voeren voor de vijfentwintig woningen in Sint-Gillis-Waas.

Het merendeel van de inwoners is evenwel niet opgezet met het plan. “Denk maar eens aan de administratieve rompslomp die een naamswijziging met zich meebrengt”, zegt Filip Weyers die pas twee jaar geleden naar de Kattestraat verhuisde. “We bestellen regelmatig iets via een postorderbedrijf en dat wordt toch steeds correct geleverd. Ook de rekeningen krijgen we steeds in de bus”, lacht Weyers. “De problemen mogen dus zeker niet overroepen worden.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio