Dagdisco tegen ‘indrinken’ op kot

Dagdisco tegen ‘indrinken’ op kot

De Overpoorstraat, gisteren op klaarlichte dag: dagdisco. Foto: fvv

Gent -

Fuiven om drie uur ’s namiddags om het zogenaamde indrinken op kot tegen te gaan. Honderden studenten kwamen gisteren feesten op de eerste dagdisco, georganiseerd door de 33 cafés van de Overpoort. Een succes, al hield het de studenten niet tegen om in de winkel goedkope drank te scoren.

“Fuiven overdag? Voor herhaling vatbaar! Normaal gezien zouden we nu op kot zitten om ons ‘in te drinken’ (een drankgelag ter voorbereiding van het ‘echte’ drinken, ’s avonds, vndr.). Maar de zon schijnt en door de dagdisco zijn de pintjes in veel cafés vandaag iets goedkoper. Veel leuker dan ons te bezatten tussen vier muren”, zegt Delphine Vandermeersen (20). “Al spelen we ook een beetje vals: we hebben een fles wijn meegesmokkeld.”

Delphine en haar vriendinnen zijn een schoolvoorbeeld van het gedrag dat de cafébazen van de Overpoort met de zogeheten dagdisco willen bestrijden: bingedrinken op kot. “We willen hiermee de Overpoort in de kijker zetten maar evengoed het bingedrinken bij studenten op kot tegengaan”, zegt Tim Joiris, uitbater van de cafés Pallieter en De Vagant en de trekker van het evenement. “Heel wat studenten drinken zich thuis lazarus en komen hier dan de boel op stelten zetten, zonder nog een cent uit te geven. En als iets fout loopt, is het de schuld van de cafébaas. Terwijl die net ingrijpt als iemand echt stomdronken is. We blijven erbij: drink in een gecontroleerde omgeving, niet op kot.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio