Uitbaters cafés Millie Vanillie en Mòris runnen leescafé Krook

Uitbaters cafés Millie Vanillie en Mòris runnen leescafé Krook

Het leescafé zit aan de rechterkant van het gebouw, met zicht op de Kuiperskaai en (achteraan) de Brabantdam en het Laurentplein. Foto: DVH

Gent -

Bart Meyskens, Tim Seynaeve en Julien Malingreau, de mensen achter de cafés Mòris (Klein Turkije) en Millie ­Vanillie (Sint-Niklaasstraat) gaan met hun bvba MTM het leescafé van de Krook exploiteren. Ze hebben nog drie weken om een naam te bedenken en een concept uit te werken.

Aan de kant van de Nederschelde en met uitzicht op de Kuiperskaai en de Brabantdam/Laurentplein heeft De Krook een groot leescafé met terras. Na een eerste marktbevraging die geen kandidaat opleverde, werden enkele voorwaarden aangepast. Tijdens een tweede poging dienden zich drie kandidaten aan. De concessie gaat nu naar de bvba MTM van Bart Meyskens, Tim Seynaeve en Julien Malingreau die al de cafés Mòris en Millie Vanillie exploiteren. De drie willen voorlopig geen commentaar geven. Ze moeten nog een naam bedenken en het concept in detail uitwerken.

Het meubilair van het leescafé is reeds gekozen (en geplaatst) door de architecten en sluit naadloos aan bij de inrichting van de rest van het gebouw. Met servetten, bestek, menukaart en bediening kunnen de exploitanten eigen accenten leggen. De aankleding, de muziek, het aangeboden eten en de drank zijn de andere troeven.

In het leescafé staan lage en hoge tafels. Bij mooi weer is er een terras. De keuken is al ingericht.

De bedoeling is dat het leescafé een gezellige en laagdrempelige ontmoetingsplek wordt. Het aanbod moet kwalitatief, duurzaam, eigenzinnig en toch democratisch zijn.

De concessie loopt drie jaar. Die termijn kan twee keer met telkens drie jaar worden verlengd.

Naast de exploitatie van het De Krook-leescafé staat de exploitant ook in voor de koffiebuffetten of andere catering voor groepen die in De Krook zalen huren voor vergaderingen, seminaries, workshops, boekvoorstellingen en lezingen.

Het leescafé zal open zijn op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 19 uur, op donderdag van 10 tot 21 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio