BasketBAL2de landelijke MANNENGent Hawks B - Gent-Oost Eagles - Zwart weekend voor Luc Van Vooren: nederlaag en bericht dat Hawks B stopt

“We hebben alles geprobeerd”

Gent Hawks B - Gent Oost Eagles A: Bezoeker Onur Yilmaz is Sander De Leersnyder te snel af. Foto: Nic Declercq

Gent -

Met 65-75 moest thuisploeg Gent Hawks B afgelopen zaterdag in de buren van Melle Vogelhoek hun meerdere erkennen. De mededeling eind vorige week dat de B-ploeg volgend seizoen wordt opgedoekt, was voor de thuisploeg uiteraard niet bevorderlijk.

Het is nu officieel, volgend seizoen zal Gent Hawks niet langer uitpakken met een B-ploeg, omdat het bestuur daar volgens insiders niet langer het nut van inziet.

Trainer-coach Luc Van Vooren betreurt dit ten zeerste, maar legt zich neer bij de situatie.

“Ik wil er zeker de nadruk op leggen dat het bestuur van Hawks B verschilt van Hawks A. Het gaat om twee verschillende vzw's. De financiële problemen binnen de B-ploeg hebben geen enkele impact op de werking van de fanionploeg, waar alles prima loopt.”

“We hebben alles geprobeerd om met de B-ploeg in tweede landelijke competitief te zijn, maar de ons ter beschikking gestelde rotatiemogelijkheden zijn te beperkt om op dit niveau een dragende rol te kunnen vervullen.”

“Dat we met Verborgt (10 punten), Vande Lanotte (10), Robinson (12) en De Leersnyder (12) vier man in de dubbele cijfers hadden tegen Gent-Oost Eagles, verbaast me niet. Mijn basisvijf kan mee in tweede landelijke. We hebben het de jongens van Beirnaert dan ook knap moeilijk gemaakt. Met wat meer geluk bij de afwerking had er misschien meer ingezeten.”

“Ik vind Gent-Oost Eagles een goed uitgebalanceerde ploeg, al moet ik toch kwijt dat ik ze in de heenronde sterker vond en dat ze me zaterdag wat ontgoochelden.”

“Uiteraard hoeven wij hun rekening niet te maken. We hebben onze eigen katten te geselen. Het wordt een seizoen met een bittere nasmaak. We gaan ons best doen om nog een match te winnen, maar met een halve ploeg op training wordt zelfs dat heel moeilijk. Ik kan me enkel neerleggen bij de beslissing van het bestuur en samen met de jongens die er nog hun hoofd voor willen leggen, alsnog zorgen voor een waardig slot.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio