Volleybal1ste divisieVDK Gent B - Avanti Aalter - Ingevallen opposite Marthe De Boeck helpt Gent B aan onverwachte zege

“Dankzij geslaagde wissels”

“Dankzij geslaagde wissels”

VDK Gent B - Avanti Aalter: Marthe De Boeck klaar om de aanval van Anne-Sophie Buysse af te blokken. Foto: Nic Declercq

Gent -

Rekening houdend met de klassering en de 3-0-nederlaag in de heenmatch had Gent B op papier weinig winstkansen tegen Aalter. De ingebrachte opposite Marthe De Boeck (17) en haar teamgenoten wonnen na nog meer geslaagde wissels met 3-2.

Wat ging verkeerd in de openingsset?

Marthe De Boeck: “De setstand (6-25) spreekt boekdelen. Nagenoeg alles liep mis. We gingen vooral receptioneel onderuit, maar hadden ook veel opslag- en aanvalsmissers. Alle speelsters gingen om de beurt in de fout. Onze zes punten dankten we zelfs aan vijf missers van de gasten. Ik vreesde dan ook dat de match vlug gedaan zijn.”

Hoe keerden jullie het tij?

“Onze gelegenheidscoach Siel probeerde dat door mij in te brengen voor Emma De Broe. Ik zat meteen goed in de match, maar niet enkel door die wissel was ons team plots efficiënter. Onze receptie was stabieler en vooral hoekaanvaller Jora Blaaser en middenblokker Sara Van Cleemput scoorden vlotter.”

“Via 8-3 en 16-11 gingen we vlot door naar 24-16. Ook omdat Aalter minder vlot scoorde en een hogere foutenlast had.”

Hoe ging het dan verder?

“In de derde beurt hadden we opnieuw een dipje, waardoor Avanti uitliep tot 5-10. De gasten scoorden vanop alle posities en Adeline Lemey (ex-Gent) eiste daarbij een hoofdrol op. De setstand 15-25 zegt opnieuw veel.”

“Onze coach gokte door in set vier Fien Gerardi in te brengen voor middenblokker Celine Jacquemyn en De Broe voor hoekaanvaller Kato Tielemans.”

“Omdat ook die wissels rendeerden en Aalter een beetje wegzakte, was tot 21-20 nog alles mogelijk. We dwongen echter met 25-21 de belle af.”

Hoe verliep die?

“De gasten gaven een 0-3-voorsprong uit handen, maar kwamen na 11-8 terug tot 11-10. Daarna maakte Aalter geen punt meer en trok Blaaser ons over de streep.”

Is die onverwachte zege belangrijk?

“Voor mij wel. De coach was blijkbaar tevreden over mijn prestatie. Ik mocht immers voor het eerst vier sets van de hoofdmatch spelen. We bewezen tevens collectief onze mentale weerbaarheid en sluiten opnieuw aan bij de middenmoot. Dat is dus driemaal positief.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio