Comics Station brengt hoogste indoor glijbaan ter wereld naar Antwerpen

Comics Station brengt hoogste indoor glijbaan ter wereld naar Antwerpen

Foto: ATV

Antwerpen -

Het nieuwe stripbelevingscentrum Comics Station Antwerp in het treinstation Antwerpen-Centraal pakt uit met een wereldprimeur. De hoogste indoor glijbaan ter wereld zal zijn opwachting maken in het zesduizend vierkante meter groot thema- en belevingspark rond populaire Belgische stripfiguren.

Het belevingspark Comics Station Antwerp zal vanaf 3 april in het station Antwerpen-Centraal alle populaire Belgische stripfiguren samenbrengen. Binnen de 32 meter hoge stationshal wordt het 6.000 vierkante meter grote themapark uitgestald. ‘Suske en Wiske’, ‘Jommeke’, ‘De Smurfen’, ‘Lucky Luke’, ‘De Kiekeboes’ en ‘Urbanus’ krijgen net als andere Belgische striphelden een prominente plek.

“Drie spectaculaire glijbanen”

Een bioscoop- en theaterzaal, een shop en een ruimte waar papieren en digitale strips gelezen kunnen worden zullen het decor verder sieren. Maar de organisatie pakt ook uit met een wereldprimeur. Om het park van een extra dosis opsmuk te voorzien, zal de hoogste indoor glijbaan ter wereld een attractie vormen. Voor de Comics Twist, een 22,5 meter hoog gevaarte, zal een alpinist aangeworven worden die in volledige klimuitrusting de slide zal onderhouden. 50 vrijwilligers kuisen in de komende weken de binnenkant van de constructie.

“De Twist bestaat uit 3 spectaculaire glijbanen die op maat ontworpen werden voor de unieke atriumruimte van Comics Station Antwerp. Alle onderdelen werden de voorbije weken vanuit Duitsland naar Antwerpen gebracht, uitgepakt en zorgvuldig door specialisten gemonteerd”, zegt CEO Wim Hubrechtsen aan ATV.

Toegang tot de attractie zal standaard inbegrepen worden in het toegangsticket voor Comics Station Antwerp. Is het park gesloten, worden er tickets apart verkocht aan de kassa. De toegangsbewijzen gaan per stuk voor 19,5 euro over de toonbank en zijn te koop via de website van het themapark.

In onderstaande video valt de glijbaan al te bewonderen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio