Anderlecht analyseert situatie rond Eurostadion

Anderlecht analyseert situatie rond Eurostadion

Foto: jhp

Brussel -

RSC Anderlecht bestudeert op dit ogenblik de plannen van Ghelamco rond de bouw van het Eurostadion en zal hierover binnenkort zijn conclusies overmaken aan de bouwheer. Dat stelt de krant Het Laatste Nieuws donderdag en is door RSC Anderlecht bevestigd.

De onderhandelingen tussen bouwheer Ghelamco en Anderlecht zouden al een tijdje vastzitten. Volgens de Brusselse voetbalclub, een belangrijke partner in het stadiondossier, zou het Eurostadion te groot zijn, niet genoeg comfort bieden aan de supporters en te veel kantoorruimte bevatten.

Ondanks de bemerkingen diende Ghelamco vorige herfst de aanvragen voor de bouw- en milieuvergunning al in.

Volgens Het Laatste Nieuws werd dit afgelopen dinsdag op de bestuursraad van RSCA besproken en is een merendeel van de bestuursleden akkoord met een afwijzing van het huidige voorstel. Indien Anderlecht alsnog beslist om van het Eurostadion niet zijn thuisbasis te maken, lijkt het draagvlak voor het omstreden stadion opnieuw voor een groot deel weg te vallen.

Anderlecht gaf nog geen verdere commentaar op de situatie, maar bevestigt aan Belga dat het de plannen minutieus analyseert. 'RSC Anderlecht bestudeert op dit ogenblik de door Ghelamco eenzijdig ingediende milieueffectenrapport en de bouwaanvraag. Na de grondige analyse zal de club haar conclusies overmaken aan de bouwheer', aldus woordvoerder David Steegen.

Corrigeer

FIFA Wereldkampioenschap Groep G

Volgende speeldag

Speeldag 1 -

GS W V G DS P
1 België 0 0 0 0 0/0 0
1 Panama 0 0 0 0 0/0 0
1 Tunesië 0 0 0 0 0/0 0
1 Engeland 0 0 0 0 0/0 0