FC Pepingen en SK Halle buigen zich over fusie

FC Pepingen en SK Halle buigen zich over fusie

Beide clubs zullen door de fusie samen meer dan zeshonderd jeugdspelers hebben. Foto: idh

Halle / Pepingen -

De voetbalploegen SK Halle en FC Pepingen hebben een principieel akkoord bereikt over de fusie tot één sterke regioploeg. In werkgroepen wordt de fusie nu verder concreet uitgewerkt.

In het verleden werden al vaker fusiegesprekken opgestart tussen SK Halle die speelt in de tweede amateurklasse A, en FC Pepingen, die uitkomt in de derde amateurklasse. Maar tot nu toer bleek het water steeds net iets te diep, doorgaans om financiële redenen. Enkele maanden geleden zag FC Pepingen echter zijn hoofdsponsor Bioagrico failliet gaan en werden de draad van de gesprekken opnieuw opgenomen met voor het eerst een principieel akkoord tot gevolg.

"De modaliteiten voor de fusie worden de volgende weken uitgewerkt in verschillende werkgroepen die paritair zijn samengesteld uit beide besturen. De intentie van het nieuwe bestuur is om twee sterke regionale jeugdwerkingen uit te bouwen op de twee bestaande sites van het Kruisveld in Halle en aan de Vroembos in Pepingen. We gaan voor provinciaal en interprovinciaal jeugdvoetbal", zo melden de clubs op hun websites. Uiteindelijk zal de fusie vooral impact hebben op de seniorenploegen. De eerste ploeg zal de thuiswedstrijden afwerken op Lamme Guiche waar net een nieuwe tribune werd gezet, de vierde provincialer in Pepingen. Hoe de nieuwe ploeg zal heten is voorlopig nog niet bekend, net als in welke kleuren de nieuwe fusieclub zal aantreden, welk stamnummer behouden blijft, welke spelers deel zullen uitmaken van het eerste elftalen zo meer. In elk geval wordt de fusieclub een van de grootste van de regio met meer dan 600 jeugdspelers.

"Bij een fusie verliezen beide clubs iets van hun eigenheid. dat is inherent aan een fusie en is misschien jammer. Maar als je het nuchter en met gezond verstand bekijkt is twee grote voetbalclubs op een boogscheut van elkaar niet echt houdbaar op termijn. We vissen in dezelfde vijver qua sponsoring en ook sportief. het wordt bijna een must om samen te werken. En ja, het wegvallen van Bioagrico als sponsor heeft daar zeker iets mee te maken", aldus voorzitter Roger Deridder van FC Pepingen.
"Beide clubs hadden al een sterke jeugdwerking. daar willen we ook in de toekomst voluit op inzetten zodat onze eigen jeugdxerking de kweekvijver wordt voor ons eerste elftal", aldus bestuurslid Luc Verdood van SK Halle.

Wellicht omdat de fusie nog concreet verder moet uitgewerkt worden, kwamen er nog geen al te hevige reacties van supporters. De meestenb vinden het jammer dan hun vertrouwde club uit hun thuishaven opgaat in een groter gehaal maar tonen anderzijds wel begrip.

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio