Tearoom in voormalige bioscoop Alfa

Tearoom in voormalige bioscoop Alfa

Stephanie Crop en haar man in de nieuwe tearoom. “Die ontbrak nog in Pittem.” Foto: kvp

Pittem -

Stephanie Crop (41) opent de deuren van haar nieuwe tearoom Alfa. De naam verwijst naar de legendarische bioscoop die daar vroeger gevestigd was.

In 1983 werd de bioscoop Alfa geteisterd door een zware brand en volledig in de as gelegd. Het gebouw werd weer opgetrokken en werd restaurant met feestzaal. Toen het pand van eigenaar veranderde, werd het gesloopt en kwam er een appartementsblok met een handelszaak. De nieuwe tearoom met de naam van de vroegere bioscoop is er gevestigd.

Stephanie heeft er altijd van gedroomd een eigen horecazaak te openen. Na haar humaniora studeerde ze hotelmanagement. “Het bleef kriebelen om toch iets zelfstandig te doen en de keuze viel op een tearoom. Ik vond dat die nog ontbrak in de gemeente. Alfa is een plek waar de mensen in de namiddag een koffie kunnen drinken of ’s avonds van een snack genieten.”

De naam Alfa blijft behouden. “We hadden eerst gekeken om het interieur te linken aan de bioscoop, maar we vonden enkel foto's van het afgebrande gebouw en dat leek ons niet zo geschikt.” Op de tafels zal er een korte geschiedenis van de oude bioscoop komen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio