ATLETIEKBK INDOORGENT - Jolien Boumkwo op BK aan tweede wedstrijd toe

“Studiedruk eindelijk voorbij”

“Studiedruk eindelijk voorbij”

Jolien Boumkwo: “Ik hoef geen tegenstand te vrezen en kan dus ontspannen aan mijn opdracht beginnen.” Foto: Nic Declercq

Gent -

Zaterdag vinden in Gent de nationale zaalkampioenschappen alle categorieën plaats. Voor kogelstootster Jolien Boumkwo wordt het pas de tweede confrontatie van het seizoen. “Eindelijk heb ik mijn universitair diploma binnen”, klinkt het fier.

Universitaire studies combineren met topsport, het is niet zo vanzelfsprekend. Maar voor Jolien Boumkwo is de buit nu definitief binnen. “Alle examens afgelegd en de thesis ingeleverd”, klinkt het fier. “Mijn masterdiploma in de handelswetenschappen, accountancy-fiscaliteit, is nu een feit. Natuurlijk kan ik nu een flink stuk meer aandacht aan mijn sport besteden. Maar ik moet uiteraard ook op zoek naar werk”, aldus Boumkwo, die een aantal jaren deel uitmaakte van het team van Atletiek Vlaanderen, dat eind december opgedoekt werd. “Op het gebied van extrasportieve ondersteuning is er sindsdien jammer genoeg nog niets concreets uit de bus gevallen. Maar ze verwachten wel iedere keer zo veel van me.”

De atlete van Racing Gent nam enkele weken geleden met succes deel aan de Vlaamse kampioenschappen, haar eerste wedstrijd van het seizoen.

“Bij mijn eerste vijf worpen met de kogel lag ik met de technische uitvoering wat in de knoop. Gelukkig kreeg ik bij mijn laatste poging een fraaie 16,31 meter achter mijn naam. Nog negentien centimeter verder en dan haal ik zonder meer het minimum binnen voor de universitaire zomerkampioenschappen in Taipei. Hopelijk lukt me dat al zaterdag in de Topsporthal. Nu de beslommeringen rond de thesis achter de rug zijn, heb ik de voorbije weken toch al wat meer kunnen trainen. Dat ik voor de titel geen tegenstand hoef te vrezen, zorgt er daarenboven voor dat ik helemaal ontspannen aan mijn opdracht kan beginnen.”

Boumkwo kijkt ook uit naar de komende zomerperiode.

“Mijn Belgisch outdoor record nog wat scherper stellen”, luidt het resoluut. “Daarbij denk ik ook aan het WK atletiek dat begin augustus in Londen wordt gehouden. Dan moet er natuurlijk werk gemaakt worden om zo snel mogelijk de selectie binnen te halen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio