Voetbal1ste amateurklasse - Philippe JanssensSK Deinze

“Met vertrouwen naar Virton voor een topper”

Deinze / Gent / Brugge -

SK Deinze trekt zaterdag voor een topper naar Excelsior Virton. De ploeg van coach Regi Van Acker staat op de derde plaats en telt drie punten meer dan de club uit de provincie Luxemburg. SK Deinze won vorige zaterdag thuis van Sporting Hasselt.

“Het was een belangrijke zege”, blikt de 28-jarige middenvelder Philippe Janssens terug. “We hadden na drie opeenvolgende wedstrijden zonder winst nood aan een driepunter. Het was tegen een goed georganiseerde tegenstander een fel bevochten zege. Wij moeten onze lessen trekken uit die partij. We waren in de eerste helft veel te onrustig aan de bal. We verstuurden te vaak verloren passen in plaats van iets langer op balbezit te spelen. We hebben dit euvel in de tweede helft bijgestuurd wat de basis voor een verdiende zege vormde.”

Waarom liep het in de voorbije maand met 5 punten op 12 zo moeizaam?

“Bijna iedere tegenstander past zich in de terugronde aan ons aan. Wij konden in de eerste ronde vrank en vrij ons vertrouwd spelletje spelen. We moeten nu de tol van onze plaats in de top drie van de rangschikking betalen. SK Deinze is voor veel reeksgenoten op basis van onze goede resultaten een topploeg. Ieder team is tegen ons extra gemotiveerd. Iedereen weet dat wij het vooral van ons voetballend vermogen moeten hebben en het moeilijk hebben tegen teams die teren op fysieke kracht. Ten tweede zit iedere ploeg in de loop van een lang seizoen af en toe in een dipje. We verloren in de heenronde drie wedstrijden op rij maar kwamen dit ten boven. Ik hoop dat we nu onze mindere periode in de tweede ronde ook achter de rug hebben.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio