VOLLEYBALVROUWEN LIGA A (V) - Nico De ClercqVDK Gent

“Wij kunnen ons geen puntenverlies meer veroorloven”

Gent -

Nadat het vorige week nog zijn meerdere moest erkennen in Asterix Avo in de finale van de Beker van België, begint VDK Gent zaterdagavond tegen Barbar Girls aan de ultieme strijd voor het tweede ticket van de officiële afsluiter van de competitie.

“Mathematisch is alles nog mogelijk en als Asterix AVO zijn hegemonie blijft aanhouden; hebben wij ons lot nog steeds in eigen handen”, stelt trainer-coach Nico De Clercq. “Cruciale wedstrijden worden uiteraard de rechtstreekse confrontaties met VC Oudegem en Dauphines Charleroi, de nummer twee en drie van de huidige klassering, maar ook tegen de andere ploegen kunnen wij ons geen puntenverlies meer veroorloven. Ik denk dat het vertrouwen na de bekerfinale behoorlijk zal opgekrikt zijn maar dat is een mes dat aan twee kanten snijdt. Wij mogen ons niet bezondigen aan zelfoverschatting. Gelukkig is iedereen zich daar bewust van. Wij zullen alle wedstrijden op ons best moeten zijn om alsnog de finale van de competitie te kunnen spelen.”

“Eerste opdracht is de thuiswedstrijd morgenavond om 20.30 uur tegen Barbar Girls, een ploeg die de voorbije weken hoogtes en laagtes afwisselde, maar zeker voldoende talent en ervaring herbergt. Het zal erop aankomen met de juiste focus aan de opslag te komen en meteen onze stempel op het gebeuren te drukken.”

“Wij staan aan de vooravond van acht finales als het ware. Finales die wij het liefst nog met een driepunter in ons voordeel zouden moeten kunnen afhandelen. Een hele uitdaging voor een beperkte kern als de onze. Gemakkelijk zal dat niet zijn maar wij moeten er in de eerste plaats zelf in geloven en voluit onze kansen gaan.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio