Voetbal2de amateurklasseRACING CLUB GENT - WESTHOEK - Eric Ceulemans met Racing Club Gent op zoek naar bevrijdende zege

“Niet altijd met mooi voetbal”

“Niet altijd met mooi voetbal”

Eric Ceulemans: “Als we winnen, is de druk van de ketel.” Foto: Nic Declercq

Gent -

Levert de komst van VK Westhoek, de derde laatste uit het klassement, eindelijk een bevrijdende zege op voor Racing Club Gent? Sportief manager is er in elk geval van overtuigd dat de ‘ratjes’ dit seizoen nog een rol van betekenis kunnen spelen.

Heb je het gevoel dat jullie iets recht te zetten hebben na het gelijkspel van vorig weekend tegen Gullegem?

Eric Ceulemans: “Ik geef toe dat het niet goed was, maar men mag niet overdrijven. Uiteraard wil je het liefst winnen met mooi voetbal. Men moet begrijpen dat zoiets niet altijd kan. Punten pakken na een mindere prestatie kan ook veel genoegdoening opleveren. De manier hoe we terugkwamen na de 0-2 was positief, zodat het resultaat voor mij uiteindelijk toch aanvaardbaar was.”

Hoe schat je het in puntennood verkerende Westhoek in?

“Het is een ploeg die technisch verzorgd voetbal brengt. Rond Nieuwjaar hebben ze zich versterkt met drie nieuwkomers. Er zitten toch enkele ronkende namen (o.a. ex-AA Gent-speler Elimane Coulibaly, frg) in hun selectie. Zij moeten stilaan punten gaan pakken en zullen veel weerstand bieden. Ook voor ons is dit een belangrijke wedstrijd. Als we winnen is de druk van de ketel en kan er weer wat frivoler gevoetbald worden. Het is belangrijk om als eerste te scoren. Dan stijgen je kansen meteen gevoelig. Jammer genoeg missen we de geschorste Blancke en de geblesseerde Notteboom.”

Hebben jullie nog een concreet doel dit seizoen?

“Ja, zo veel mogelijk wedstrijden winnen en zo hoog mogelijk eindigen in het klassement. Met al die fusies, faillissementen en perikelen rond licenties in het voetbalwereldje weet je nooit wat er nog kan gebeuren. De tijd dat alleen maar het beste team promoveert, is al lang voorbij. We zijn ook volop bezig met de uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen. Dat gaat de goede kant uit. We zitten op schema en er hebben al verschillende nieuwe spelers getekend. Op hun verzoek houden we dit nu nog eventjes stil. Eind februari zal er een stand van zaken worden bekendgemaakt.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio