Stad is voorstander maar zal binnenkort wel leegstandheffing aanrekenen

Plannen voor vijfsterrenhotel in Nationale Bank

Antwerpen -

De Nationale Bank krijgt mogelijk een nieuwe bestemming als vijfsterrenhotel. Er ligt een ‘plausibel plan’ op tafel. Zo zou de stad Antwerpen na vijf jaar weer een vijfsterrenhotel rijk zijn. Het Dukes’ Palace in Brugge is overigens het enige andere in Vlaanderen.

Het is intussen bijna drie jaar geleden dat het gebouw van de Nationale Bank op de Leien openbaar werd verkocht voor 7.025.000 euro aan vastgoedbedrijf Groep L op het Eilandje.

Sindsdien bleef het behoorlijk stil over het monumentale pand, maar nu zijn er concrete plannen om er een luxehotel in onder te brengen.

“We zijn met meerdere gegadigden in gesprek, maar daar zit inderdaad een interessante kandidaat uit de hotelwereld bij. We zijn die optie nu grondig aan het bekijken. Het zou gaan om een luxueus hotel, genre vijfsterren, met een honderdtal kamers”, zegt Eddy Leemans van Groep L, eigenaar van het gebouw.

Gesprekken met banken

Er lopen al gesprekken met banken om het project te financieren, maar pas als de knoop definitief is doorgehakt, wordt de financiering aangevraagd.

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Antwerpen-Stad van vrijdag 17 februari

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees