Verschijnt op 25 april voor de strafuitvoeringsrechtbank

Geneviève Lhermitte kan mogelijk vervroegd vrijkomen

Geneviève Lhermitte kan mogelijk vervroegd vrijkomen

Foto: BELGA

Brussel -

Geneviève Lhermitte (48), die haar vijf kinderen in 2007 in Nijvel om het leven bracht, zal op 25 april voor de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel verschijnen. Ze maakt aanspraak op een voorwaardelijke invrijheidstelling en uitgaansvergunningen.

Lhermitte, die levenslang kreeg, zal tien jaar na de feiten al aanspraak kunnen maken op een voorwaardelijke invrijheidstelling. Sinds een paar maanden kan ze in theorie ook een uitgaansvergunning aanvragen.

De zitting van 25 april vindt plaats in de gevangenis van Sint-Gillis, zegt Lhermittes advocaat Nicolas Cohen. “Ze heeft nog niet gebruikgemaakt van een uitgaansvergunning”, verduidelijkt hij.

Geneviève Lhermitte kan mogelijk vervroegd vrijkomen
Foto: © Bernard Demoulin

Op 28 februari 2007 vermoordde Lhermitte haar vijf kinderen bij hun thuis in Nijvel. Haar man, Bouchaïb Moqadem, was op reis in het buitenland. Lhermitte sneed haar vijf kinderen de keel over. Het jongste kind, Mehdi, was 3 jaar. De oudste, Yasmine, was 14.

Het hof van assisen in Nijvel veroordeelde Lhermitte in 2008 tot levenslang. Sindsdien verblijft ze in de gevangenis van Vorst-Berkendael.

Corrigeer

MEER NIEUWS