VIDEO. 'Onmogelijke' fietsbrug krijgt dan toch tweede leven

Stekene / Sinaai / Sint-Niklaas -

De te steile fietsbrug over de Stekense Vaart, tussen de Sint-Niklase deelgemeente Sinaai en Stekene, verdwijnt en wordt vervangen door een nieuwe, platte brug. Hierdoor kunnen de fietsers langs deze route weer vlot over de Stekense Vaart.

De huidige brug langs de vorig jaar nieuw aangelegde fietsroute blijkt voor veel passanten te steil, zodat ze noodgedwongen moeten afstappen en te voet over de brug moeten. Daar komt binnenkort een oplossing voor.

“Het gaat om een nieuwe, platte brug met een heel kleine hellingsgraad, die voor alle fietsers haalbaar is. De brug ligt hoger aan de Stekense kant en lager aan de Sinaaise kant, waardoor het niveauverschil kleiner blijft. Toch is de brug hoog genoeg voor kano’s op de Stekense Vaart om er onder door te varen. De bestaande houten brug bleek ook bij vries- of nat weer heel glad. Daarom is nu geopteerd voor een ijzeren brug met gietasfalt, waarop een antisliplaag wordt aangebracht”, kondigt de Sint-Niklase schepen van Openbare Werken Gaspard Van Peteghem (SP.A) aan.

Het provinciebestuur, de stad Sint-Niklaas en de gemeente Stekene slaan opnieuw de handen in elkaar voor de realisatie. “De precieze kostprijs is nog niet bekend, maar die blijft beperkt, ook omdat de bestaande fundering blijft.”

De schepen verzekert dat de huidige brug niet verloren gaat. “Die krijgt een nieuwe plaats over de Molenbeek, zodat een verbinding ontstaat richting pompgemaal.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees