Voorlopig geen 19.000 kippen in Stekene

Voorlopig geen 19.000 kippen in Stekene

Op deze plaats wilde de kippenboer een stal neerpoten. Foto: pvl

Stekene -

De bouw van een stal voor 19.000 kippen lijkt voorlopig van de baan nadat de Raad van State de milieuvergunning heeft vernietigd.

De Nederlandse kippenboer Peter Dhollander ontvouwde eind 2012 zijn plannen voor het bouwen van een pluimveehouderij in de Lekestraat te Stekene, vlakbij de Belgisch - Nederlandse grens. De boerderij zou plaats bieden aan liefst 19.000 kippen. Al snel kwamen er protesten van buurtbewoners en natuurverenigingen maar ook de gemeenten Stekene en Hulst hadden bezwaar tegen de plannen. Zij vreesden stankoverlast en verontreiniging door de uitstoot van stikstof. Ondanks de protesten verleende de provincie Oost-Vlaanderen Dhollander een vergunning, waarna de tegenstanders naar de Raad van State stapten. De Raad van State heeft nu de milieuvergunning voor de stal vernietigd.

Stank

Kippenboer Peter Dhollander was niet bereikbaar voor commentaar. Burgemeester Stany De Rechter is tevreden met de uitspraak. “We zijn blij dat nu ook de Raad van State ons advies aan de provincie heeft gevolgd.”

Ook de Nederlandse wethouder Jean-Paul Hageman reageert opgelucht. “We wilden vermijden dat de omliggende straten in de stank komen te zitten.” De bal wordt nu teruggekaatst naar de provincie die zich zal moeten buigen over de uitspraak.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio