Gemeente eist duidelijkheid van Anderlecht in stadiondossier

Gemeente eist duidelijkheid van Anderlecht in stadiondossier

Foto: rr

Het Eurostadion-dossier zit nog altijd vast. Maandag kan Grimbergen niet anders dan negatief adviseren voor de bouwvergunning, een voorbode van een niet-verlening. Logisch, want de buurtweg op Parking C is nog niet afgeschaft en er zijn nog andere bezwaren wat betreft mobiliteit. Bouwheer Ghelamco ziet de bui hangen en maakt zich al op voor beroep bij de Deputatie.

En Anderlecht? Dat lijkt te hopen dat het dossier in elkaar stuikt. In oktober 2015 tekende de club een beginselakkoord met Ghelamco, waarin staat dat het voor 9,7 miljoen euro per jaar huurder wordt. Maar de latere onderhandelingen over de invulling verliepen dramatisch en het is alweer een maand geleden dat beide partijen elkaar hoorden. “Ghelamco diende eenzijdig een MER- en bouwaanvraag in, waarvan wij de inhoud niet kennen”, klinkt het nu bij paars-wit. “We analyseren tot in het kleinste detail of die aan onze ambitie en wensen voldoen.”

Anderlecht komt weldra met een standpunt. Blaast het de boel op – met het risico op schadeclaims – en zoekt het een alternatief? Of is het toch weer strategie, met het oog op een lagere huurprijs? “Hoog tijd dat de club haar intenties duidelijk maakt”, zegt Gaëtan Van Goidsenhoven, eerste schepen van de gemeente Anderlecht. “De skipiste die ze in Neerpede kocht, ligt vlakbij een groene zone, waardoor het moeilijk is om daar een stadion te bouwen. Maar ze kan wel het Constant Vanden Stockstadion nog altijd uitbreiden naar 30.500 plaatsen. Anderlecht moet dringend definitief zeggen of het vol voor het Eurostadion gaat of niet.”

Corrigeer