Crisis in stadhuis, maar waar is Mathias De Clercq?

Crisis in stadhuis, maar waar is Mathias De Clercq?

“Ik heb overwogen om terug te keren voor de speciale gemeenteraadszitting, maar deze missie is te belangrijk”, zegt Mathias De Clercq. Foto: fvv

Gent -

Kandidaat-burgemeester én politiek leider van de Gentse liberalen. Maar ook de enige Gentse politicus die we deze week níét hebben gezien of gehoord. Mathias De Clercq is op missie in Boston en New York. Zelfs op Twitter en Facebook blijft hij stil. “Door de afwezigheid van de burgemeester en schepen Christophe Peeters leid ik de delegatie en neem ik hun afspraken over. Het is ontzettend druk”, reageert hij vanuit New York.

Mathias De Clercq zou afgelopen weekend samen met Daniël Termont (SP.A), Christophe Peeters (Open VLD) en een vijftigtal ondernemers vertrekken naar de Verenigde Staten. Door de PubliPart-affaire bleven Peeters en Termont thuis. Na overleg met de gemeenteraadsfractie en het partijbestuur vertrok De Clercq wél op de VOKA-reis die Gent in de markt moet zetten als start-up- en scale-up-stad.

Precies een jaar geleden deed De Clercq ook zo’n trip, toen wel met Termont. Iedereen kon toen virtueel mee op reis: liefst twintig foto’s deelde de liberale economieschepen met zijn Twittervolgers. Van vergaderingen, maar ook van de avond dat hij met de burgemeester naar de Champions Leaguematch van KAA Gent tegen Wolfsburg keek.

De Clercqs foto’s dit jaar, sinds hij voet aan de grond zette in Boston: nul. Ook niet van de match tegen Tottenham, gisteravond. “We hebben bij het begin van de missie afgesproken om te tweeten via het account van Invest in Ghent”, zegt De Clercq.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio