Vandaal terroriseert Lummense Schalbroekstraat

De gevel van de woning van Heidi Ghysens en Melvin Santermans werd woensdagavond besmeurd met vuile olie. Ook een lading stenen moest eraan geloven. Foto: Koen Luts

Lummen -

Woensdagavond sloeg een vandaal toe in de Schalbroekstraat. Bouwmaterialen en de woning van Melvin Santermans en Heidi Ghysens werden met vuile olie besmeurd. “Onze hoogtewerker, bakstenen en gevels moesten eraan geloven”, zegt Santermans Meer dan een jaar geleden had de vandaal het al drie keer gemunt op de brievenbus van de buren. Dit is het achtste incident in totaal. Het gaat mogelijk om wraak voor een “te luide” haan.

Ruim een jaar geleden had de vandaal het gemunt op de brievenbus van de buren. Die werd drie keer besmeurd met olie en ze vonden een geplastificeerd A4-blad achter de ruitenwisser van hun auto. Daarop stond dat hun haan te veel lawaai maakte. De buren legden toen klacht neer bij de politie. “Wij hadden het aanpalende huis gekocht en nu is dat bijna volledig gerenoveerd”, zegt Melvin Santermans. “Op een jaar tijd sloeg vermoedelijk diezelfde dader hier vijf keer toe. Eerst werd onze hoogtewerker besmeurd, daarna tot drie keer toe de stenen en de dakpannen die naast de werf stonden. We hadden een camera geplaatst, maar een maand geleden had de dader de stroom van de werfkast uitgeschakeld zodat er geen beelden werden opgenomen. Nu hadden we net de omheining rond onze woning verwijderd en woensdagavond werd de voor- en zijgevel besmeurd. Om geen voetsporen in het zand achter te laten heeft de dader van op het perceel van de buren allicht met een emmer vuile olie tot tegen de houten planken gegooid. We legden opnieuw klacht neer bij de politie. Daarna heeft mijn vader Patrick met een hogedrukreiniger het goedje proberen af te spuiten, maar allicht zullen er sporen van die olie zichtbaar blijven”, zegt de jonge kinesist. “Half maart wil ik mijn nieuwe praktijk hier openen en we hebben met niemand ruzie. We hopen dat dit stopt, want we liggen hier wakker van”, besluit Santermans.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio