Vrouw die haar ex-man neerstak na een vrijpartij vrijgesproken van moordpoging

Vrouw die haar ex-man neerstak na een vrijpartij vrijgesproken van moordpoging

Foto: Google Maps

Een vrouw die haar ex-man neerstak na een vrijpartij is in de Britse stad Birmingham vrijgesproken van poging tot moord. De vrouw beweerde dat ze handelde uit zelfverdediging.

Dalya Saeed (35) had Bilal Miah (31) leerden elkaar kennen in het restaurant waar ze allebei werkten. Samen kregen ze een dochter, maar in 2013 ging het paar uit elkaar en hertrouwde Bilal. Op 19 oktober 2015 kreeg Bilal een telefoontje van zijn ex-vrouw. Ze vroeg hem langs te komen om iets te bespreken met betrekking tot hun dochter.

Volgens Bilal hadden de twee seks met wederzijdse toestemming, maar ontstond nadien een woordenwisseling. De twee zouden nadien opnieuw aan een vrijpartij begonnen zijn, maar plots stak Dalya haar ex-man tweemaal in zijn maag. Hij slaagde er nog net in om het appartement te verlaten, maar ze volgde hem en zette haar aanval op straat verder.

Dalye verklaarde iets helemaal anders: ze was verkracht en handelde uit wettige zelfverdediging. “Ik vreesde dat het mijn laatste avond was. Ik zocht gewoon iets om hem mee te verwonden. Ik stak hem tweemaal.” Dalya beweert dat ze nadien naar een voorraadruimte vluchtte en dat Bilal haar aanviel met een houten stok.

Een jury oordeelde nu na een beraad van 2,5 uur dat de vrouw niet schuldig is aan poging tot moord en dat ze niet de intentie had om te verwonden. Toen Dalya het verdicht hoorde, barstte ze in tranen uit.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees