Onder het motto ‘alles keert terug’

Brasserie Solarium heropent dit weekend

Brasserie Solarium heropent dit weekend

Vanavond geeft het nieuwe Solarium zijn geheimen prijs Foto: Manu Debruyne

Destelbergen - Voor vele Destelbergenaren zal het een stukje nostalgie zijn: het oude Solarium, jarenlang een trekpleister aan de Damvallei, heropent vanavond in de Solariumdreef 7. Op dezelfde plek, maar in een volledige nieuwbouw. Joavan Naudts zal de brasserie runnen. “Een droomjob, want ik ben een Bourgondiër”, aldus de Destelbergenaar.

Voor wie het verhaal niet kent, een beetje recente geschiedenis: de familie Naudts kocht drie jaar geleden het voormalige Solarium van eigenaar Danny De Maesschalck. “We hadden niet meteen een bestemming voor ogen, maar de unieke locatie en de naam – toch een begrip in eigen gemeente – zorgde ervoor dat we de zaak weer wilden oprichten als brasserie en feestzaal. Verbouwen was geen optie, en daarom ging het oorspronkelijke pand tegen de vlakte”, klinkt het bij de familie Naudts, die in de buurt woont en de impact van het Solarium kent.

Joavan Naudts liet niets aan het toeval over en heeft chef-kok Daniël Swalens achter het fornuis. Die verdiende zijn strepen al bij Comme Chez Soi in Brussel en Roden Scilt in Erps-Kwerps. Op de kaart zullen vleesgerechten en wild komen, maar ook visgerechten met onder meer de bouillabaisse waarvoor Swalens al een zekere reputatie heeft opgebouwd. De keuken van de brasserie zal Belgisch-Frans zijn, met Belgische klassiekers en suggesties die wekelijks veranderen, met wafels en pannenkoeken in de namiddag. 

Het Solarium zal zeven dagen op zeven open zijn, en er wordt geserveerd tussen 12 uur en 21.15 uur. Er is plaats voor 80 personen en de feestzaal biedt ook 80 zitplaatsen en ruimte voor een staande receptie van 150 personen. Het terras moet in de zomer de trekpleister worden. Het nieuwe gebouw biedt zicht op het Damvalleigebied. De parking is te bereiken via de Solariumdreef.  

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio