Belgian Bullets beginnen teleurstellend op eerste dag WK bobslee

Belgian Bullets beginnen teleurstellend op eerste dag WK bobslee

Foto: rr

Elfje Willemsen en Sara Aerts staan vrijdag na afloop van de openingsdag van het WK bobslee bij de vrouwen in het Duitse Königssee pas op een gedeelde dertiende plaats.

Stuurvrouw Willemsen en voormalig meerkampster Aerts werkten hun eerste run af in 52.19, wat hen niet verder bracht dan een zeventiende plaats in de stand. Een zesde stek in de tweede run in 51.63 liet hen in de tussenstand met een totaaltijd van 1:43.82 toch nog opschuiven naar een met Roemenië gedeelde dertiende plaats, ver onder de eerder dit seizoen gestelde verwachtingen.

De Belgian Bullets hebben met nog twee runs te gaan een achterstand van 68 honderdsten van een seconde op de Amerikaanse leidster Elana Meyers-Taylor (1:43.14). Op de tweede plaats op amper twee honderdsten van een seconde volgt de Canadese regerende olympische kampioene en vicewereldkampioene Kaillie Humphries. De derde plaats is voor de Amerikaanse Jamie Greubel Poser, zij is momenteel vijf honderdsten trager dan haar landgenote. De Duitse kersverse Europese kampioene Mariama Jamanka volgt als eerste Europese op de vierde plaats.

An Vannieuwenhuyse en Nel Paulissen, die het tweede Belgische team vormen in Königssee, staan in de stand in 1:43.93 op de zeventiende plaats, op 79 honderdsten van de Amerikaanse leidster. Zaterdag staan er nog twee runs op het programma in Königssee.

Vorig jaar eindigden Willemsen en remster Sophie Vercruyssen op de negende plaats op het WK in het Oostenrijkse Igls. De wereldtitel ging toen verrassend naar de Duitse Anja Schneiderheinze, dit jaar niet van de partij op het WK. De eerstvolgende belangrijke afspraak voor de Bullets is het testevent op de olympische baan in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang (18 maart), de afsluiter van het Wereldbekerseizoen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.