Johan Museeuw: “Stopt Boonen niet een jaar te vroeg?”

Johan Museeuw: “Stopt Boonen niet een jaar te vroeg?”

Foto: pn

Johan Museeuw liet zaterdagmiddag zijn licht schijnen over de start van het nieuwe Vlaamse voorjaar, dat volgende week van start gaat met De Omloop Het Nieuwsblad. Alle ogen zijn natuurlijk gericht op Tom Boonen, die zijn laatste 50 dagen als wielrenner ingaat. Of toch niet? “Sommigen zeggen dat Boonen het jaar teveel rijdt, maar stopt hij niet een jaar te vroeg?”, vroeg Museeuw zich luidop af in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, na een evenement georganiseerd door tijdschrift Grinta.

“Sommigen zeggen dat Tom Boonen het jaar teveel rijdt, maar misschien stopt Boonen wel een jaar te vroeg”, vindt Johan Museeuw. “Boonen zal in het voorjaar op elke koers echt alles op alles zetten. In Vlaanderen begint de koers echt. Draaien, keren, kasseien, omhoog. Dat is de echte koers. Niet Oman, of Dubai. Daar is het altijd maar rechtdoor.”

“Het zou bijzonder mooi zijn als hij de Omloop Het Nieuwsblad zou winnen”, stelt Museeuw ook. “Boonen ziet er enorm goed uit dit seizoen. We zouden natuurlijk allemaal graag hebben dat hij Parijs-Roubaix wint, want dan zal België weer een paar weken in rep en roer staan. Maar ik schrijf hem ook zeker niet af voor de Ronde van Vlaanderen. Als Boonen na de Paterberg met een groepje voorop is, geef ik hem kans om de Ronde te winnen. En misschien overtuigt Patrick Lefevere hem dan wel om nog een jaartje bij te doen!”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.