SP.A-gemeenteraadslid neemt ontslag na heisa om Telenet-vergoedingen

SP.A-gemeenteraadslid neemt ontslag na heisa om Telenet-vergoedingen

Foto: pol de wilde

Leen Verbist neemt ontslag uit de Antwerpse gemeenteraad. Verbist (sp.a) kreeg jarenlang een bestuurdersvergoeding van Telenet. Het gaat om 30.000 euro die eigenlijk bedoeld was voor de Antwerpse schepen Koen Kennis (N-VA).

Leen Verbist wenste geen commentaar te geven bij haar beslissing, maar klonk vrijdag aangedaan na de onthulling.

Toen Kennis deze week zijn belastingaangifte publiek maakte ontbrak de vergoeding die hij kreeg voor zijn bestuurdersmandaat bij Telenet. De politicus was die naar eigen zeggen niet vergeten aangeven, hij had ze namelijk nooit gekregen.

LEES OOK. SP.A-politica krijgt per vergissing jarenlang Telenet-vergoeding van Koen Kennis (N-VA)

Wat blijkt nu: voor Kennis was het Verbist die het mandaat bekleedde. Ze deed dat in naam van Interkabel Vlaanderen, de intercommunale die door Verbist en vervolgens door Kennis vertegenwoordigd werd. Telenet dacht dat het rekeningnummer dat Verbist opgegeven had aan intercommunale toebehoorde. Nu blijkt het een zakenrekening van de echtgenoot van Verbist te zijn die niet vaak bekeken werd. “Het bedrag dat door Telenet is gestort, viel niet op tussen de andere verrichtingen”, zei een aangedane Verbist vrijdag.

“Wij hebben nooit doorgekregen dat het rekeningnummer moest gewijzigd worden”, klinkt het bij Telenet. Intussen werd het geld teruggestort aan Kennis die nog meldde dat hij het gaat wegschenken aan een goed doel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees