Hongaarse liefdesfilm wint editie 67 van de Berlinale

Hongaarse liefdesfilm wint editie 67 van de Berlinale

Foto: AFP

De Gouden Beer van de 67e Berlinale is zaterdagavond toegekend aan de Hongaarse prent “Teströl és lélekröl” (Engelse titel: On body and soul) van Ildikó Enyedi. Dat maakte de internationale jury onder voorzitterschap van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven bekend. Het was al 42 jaar geleden dat de prijs voor de beste film op het internationale filmfestival naar Hongarije ging. In 1975 won Márta Mészáros de gegeerde trofee voor haar film “De adoptie”. “On body and soul” had eerder zaterdag reeds twee prijzen gewonnen.

Ook “The other side of hope”, een film over een Syrische vluchteling in Finland, behoorde tot de favorieten. Cultcineast Aki Kaurismäki won voor zijn, zoals gebruikelijk zowel tragische als droogkomische, film de regieprijs.

De beste acteurs kwamen uit Oostenrijk, met Georg Friedrich in de roadmovie “Helle Nächte”, en Zuid-Korea, met Kim Min-hee in “On the beach at night alone”.

De grote prijs van de jury was bestemd voor de Fransman Alain Gomis, maker van het zich in Congo afspelende emancipatieverhaal “Félicité”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees