Vakantie

Geschift: in dit bizarre hotel kan je je kamer laten ronddraaien

In dit roterend hotel bepaal je zelf het uitzicht .

Nog even en je kan in Dubai op hotel in een roterende wolkenkrabber. Met andere woorden, als je het zicht op zee wat beu bent, laat je je hele verdieping ronddraaien, teneinde ook eens van een ander uitzicht te genieten. Het Dynamic hotel werd bijna 10 jaar geleden al bedacht door architect David Fisher, maar nu zou het eindelijk echt zover zijn: tegen 2020 moet het hotel met liefst 80 verdiepingen er staan.

Bewoners zullen via stemcontrole hun verdieping kunnen laten roteren, uiteraard bepaal je ook zelf de snelheid waarop dat gebeurt. Het Dynamic Hotel zal ook zelfvoorzienend zijn wat energie betreft. 79 ingebouwde windturbines tussen de verschillende verdiepingen en zonnepanelen op het dak moeten daarvoor zorgen.

Uiteraard is het hele project nogal prijzig. Sommige units zullen worden verkocht als appartement en daarvoor zou je naar verluidt zo’n 30 miljoen dollar moeten neertellen. Er een kamer boeken zal vast ook een aardige duit kosten, want het plan is om met het hotel een nieuw niveau van luxe te bereiken. “Hoeveel sterren het hotel zal hebben? We gaan de sterren voorbij!” aldus de investeerders. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees