Pingouin verliest opnieuw op Eurohockey Indoor Club Cup en kan degradatie niet ontlopen

Brussel -

Royal Pingouin FC heeft zondag ook zijn vijfde en laatste wedstrijd op de EuroHockey Indoor Club Cup bij de vrouwen in het Zwitserse Wettingen niet kunnen winnen. De Nijvelse club, Belgisch kampioen indoorhockey in 2016, verloor zondag zijn tweede duel in de degradatiepoule met 6-1 van het Nederlandse Kampong en eindigt als achtste en laatste. Het degradeert zo uit de hoogste divisie.

Na drie nederlagen in de groepsfase - 3-2 tegen het Oostenrijkse Arminen, 3-1 tegen het Wit-Russische Minsk en 10-0 tegen het Duitse Mannheim - werd Pingouin naar de degradatiepoule verwezen. Daarin verloor het zaterdag met het kleinste verschil (1-0) van het Tsjechische Slavia Praag, zondag bleek Kampong veel te sterk. Leylou Boey scoorde de enige treffer voor Pingouin.

Vorig jaar eindigden de vrouwen van Pingouin nog als tweede op de Champions Trophy in het Schotse Dundee, waardoor ze zich plaatsten voor de EuroHockey Indoor Club Cup, het hoogste niveau in Europa.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.