Watteeuw: “Wat Bracke doet, maakt de politiek kapot”

Watteeuw: “Wat Bracke doet, maakt de politiek kapot”

Foto: BELGA

Gent -

De Gentse Groen-schepen Filip Watteeuw verwacht een sterk signaal van Kamervoorzitter Siegfried Bracke na de heisa van de voorbije dagen. “Bracke heeft een onvergeeflijke fout gemaakt”, klinkt het in De Zondag.

Watteeuw blikt in de zondagskrant terug op het Publipartschandaal. Watteeuw vindt dat de socialistische schepen Tom Balthazar in de fout is gegaan door hoge vergoedingen op te strijken voor zijn zitje in Publipart. ““Als je mij zou vragen te zetelen voor zo”n hoge vergoeding, dan zou ik neen zeggen. Die bedragen staan niet in verhouding tot het werk. Dat zou ook niet gepikt worden in mijn partij”, aldus Watteeuw.

Ook Kamervoorzitter Siegfried Bracke krijgt een veeg uit de pan. Bracke stond mee op de barricades om het ontslag van Balthazar te eisen, maar bleek achteraf zelf adviseur te zijn bij Telenet, zelfs toen hij nog in dienst was bij de VRT.

““Ik wil voorzichtig zijn over individuele gevallen. Een heksenjacht zou niet goed zijn. Maar het geval van Bracke... Als je Kamervoorzitter bent, en je verdient 16.000 euro netto, dan adviseer je geen bedrijven. Allé, 2.000 euro per advies: dat is toch waanzin? Veel mensen verdienen zoveel niet met een voltijdse job. Neen, Bracke heeft een onvergeeflijke fout gemaakt”, aldus Watteeuw in De Zondag..

Watteeuw verwacht een sterk signaal van de N-VA”er. “Zijn ontslag uit Telenet is niet genoeg. Vergeet niet dat de Kamervoorzitter de politiek hoort te belichamen, het goede van de politiek. Die figuur moet boven alle twijfels staan. Net daarom is wat Bracke doet erger dan alle andere voorbeelden. Wat hij doet, maakt de politiek kapot. Ik vind dat bijschnabbelen van hem heel confronterend. Hij is de essentie van zijn functie helemaal vergeten.”

“De politiek moet zich bezinnen, niet alleen in Gent maar overal. Sommige politici zijn hun goed loon zo gewoon geworden dat ze dat opkrikken met bijkomende vergoedingen. En ze gaan telkens een stap verder. Men stelt zich zelfs geen vragen meer. Dat is het grote probleem”, besluit Watteeuw.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees