Sven Nys wist niet dat Tom Meeusen al contract had getekend bij ploeg van Van der Poel

Sven Nys wist niet dat Tom Meeusen al contract had getekend bij ploeg van Van der Poel

Foto: photonews

Tom Meeusen heeft een contract getekend bij Beobank-Corendon. Dat heeft het team van de broers Roodhooft gisteren bevestigd na afloop van de wedstrijd in Oostmalle, waar Meeusen op het podium eindigde. Meeusen fietst voor het team van Mathieu van der Poel tot eind 2019. Opvallend: Sven Nys was als ploegmanager van Telenet Fidea Lions echter niet op de hoogte van dat akkoord toen Beobank-Corendon en Meeusen het nieuws bekend maakten.

"Absoluut niet", vertelde Nys vanmorgen aan Joe FM. "Er stond nog een gesprek gepland de komende week om met hem om te kijken hoe en wat. Maar we wisten natuurlijk dat het  een moeilijk verhaal ging worden aangezien hij al had aangegeven te spreken met andere ploegen."

"Ik gun  Tom ook wel een mooi contract bij een andere ploeg als het bij ons niet werkt. Ik had Tom graag gehouden maar het moet langs twee kanten komen. Ik had ook het gevoel dat hij die stap zelf wilde maken en dan moet je je daar bij neerleggen."


Meeusen rijdt in 2017 in theorie nog voor Telenet, pas op 1 januari wisselen de contracten immers in het veldrijden. Het is nog niet duidelijk wanneer de Essenaar voor het eerst de kleuren van Beobank-Corendon zal verdedigen. Hij zit op 27 februari rond de tafel met zijn huidige ploegmanager. Wordt het contract van Meeusen bij Telenet-Fidea onmiddellijk ontbonden, dan fietst hij van bij de start van volgend seizoen aan de zijde van Van der Poel. 

 "In principe vertrekt hij inderdaad pas binnen acht maanden, dat is uiteraard niet makkelijk. Daarom is het belangrijk dat we de komende weken nog eens gaan samen zitten om er samen goed uit te komen", laat Nys alvast ruimte om te onderhandelen.

Corrigeer