Postkantoor ontruimd voor verdachte zending: poeder blijkt onschadelijk

Landen - In het postkantoor in de Postlaan in Landen werd er maandagochtend vroeg een verdacht pakket met wit poeder gevonden. Alle hulpdiensten, inclusief ontmijningsdienst DOVO, kwamen ter plaatse. Uiteindelijk bleek het om een onschadelijk poeder te gaan.

Een bediende die maandagochtend een postzak opende merkte het witte poeder op. “Het kwam uit een pakket uit Amerika en zat samen met heel wat ander poststukken”, zegt Barbara Van Speybroeck, woordvoerder van Bpost. “Op dat ogenblik is meteen de nodige procedure ingezet. Bij een dergelijke ontdekking worden zowel de brandweer en de politie verwittigd. Wie in aanraking met het pakket kwam werd onderzocht.”

De brandweerlui van Landen en de politie snelden ter plaatse en stelden meteen een perimeter in. Vlak naast het postkantoor is er een tankstation gevestigd maar de buurt werd ontruimd.  De zowat 27 werknemers, vooral postbodes en sorteerders, die in in het gebouw aanwezig waren werden meteen in een aparte ruimte gezet. "Dat was vooral om zeker te zijn dat niemand meer in aanraking zou komen met het pakket als er kwaad opzet in het spel zou zijn", klinkt het bij de brandweer van Landen. De drie loketbedienden die omstreeks 8.30 uur toekwamen mochten, net als de klanten, niet binnen tot alles achter de rug was.

Het postkantoor van Landen ging omstreeks het middaguur weer open. 

ayer_e4bf",wid:"_1467261",uiconf_id:"21813201",flashvars:{doubleClick:{plugin:!0,adTagUrl:prerollUrl},vast:{plugin:!0,postrollUrl:postrollUrl,loadAdsOnPlay:!0},adsOnReplay:!0,metadataProfileId:3063771,requiredMetadataFields:!0},cache_st:"1406844806",entry_id:"0_zjfmu8uk"}),kWidget.addReadyCallback(function(e){function r(e){gemiusStream.event("21813201",l,t,e);var a=r.caller.toString();console.log("gemiusStream.event: "+e+"@"+t+"sec - totalTime: "+o+"sec - Caller: "+a),"playing"==e&&s&&prerollUrl&&!~prerollUrl.indexOf("corelio-preview")&&(console.log("tracking empty ad"),(new Image).src="https://adhese.nieuwsblad.be/track/875367/sl53121/?t="+o,s=!1)}var a=document.getElementById(e),l="0_zjfmu8uk",n="nGEwQsgXJ7hprExa7E7U9MdvHZF8JkboWpPj7lWEnH3.G7",t=0,o=0,i=0,d="undefined"==typeof MEDIAHUIS?"nw":MEDIAHUIS.config.page_sectionname,s=!0,p=[{name:"_SCT ",value:"news"},{name:"se",value:d},{name:"ct",value:"nw"},{name:"st",value:"vid.wex.frag.vod.free"},{name:"tv",value:"news"}];a.kBind("metadataReceived",function(){var e,r=a.evaluate("{mediaProxy.entryMetadata}");o=a.evaluate("{mediaProxy.entry.duration}");var l=document.getElementsByClassName("video-source-origin");if(l.length>0)for(var n=l.length;n>=l.length;n--){var t=l[n-1];t&&t.parentNode.removeChild(t)}if(r&&r.Source){var i=r.Source;switch(i){case"ATV":e="atv";break;case"TVL":e="tvl";break;case"TVO":e="tvoost"}if(e){var d="www."+e+".be",s=document.createElement("div"),p=a.parentNode;s.className="video-source-origin",s.innerHTML="Bekijk meer video's van "+i+' op '+d+"",p.parentNode.insertBefore(s,p.nextSibling)}}}),a.kBind("playerUpdatePlayhead",function(e,r){t=t!=Math.round(e)?Math.round(e):t}),a.kBind("changeMedia",function(e,r){gemiusStream.closeStream("21813201",l,t),l=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",l,o,p,[],n)}),a.kBind("playerStateChange",function(e){"buffering"!=e&&("playing"==e&&0==t&&i||(o>t&&r(e),0==t&&"playing"==e&&(i=1)))}),a.kBind("doStop",function(e,a){o>t&&r("stopped")}),a.kBind("seeked",function(e){o>t&&(t=e,r("seekingStarted"))}),a.kBind("playerPlayEnd",function(e,a){r("complete")}),a.kBind("doReplay",function(e,a){gemiusStream.closeStream("21813201",l,t),t=0,l=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",l,o,p,[],n),r("playing")}),a.kBind("onAdPlay",function(e,r,a){s=!1})})
Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN