Tranen en stappen achteruit in ‘Blind Getrouwd’: “Trouw je voor het eerst dan sla je een flater”

Tranen en stappen achteruit in ‘Blind Getrouwd’: “Trouw je voor het eerst dan sla je een flater”

Foto: VTM

De mooiste dag van hun leven hebben de kersverse koppels achter de rug. Nu stuurt VTM-programma ‘Blind Getrouwd’ hen meteen op huwelijksreis naar warmere oorden, waar de duo’s elkaar beter kunnen leren kennen. Voor sommige laait de temperatuur hoog op, voor andere is het een koude douche.

Veerle & Nick: Gran Canaria

De huwelijksnacht is net achter de rug of Veerle heeft al meteen een kink in de kabel opgemerkt: “Je hebt gesnurkt”, giechelt ze tegen Nick. “Doe jij dat altijd? Altijd of alleen als je gedronken hebt?” Meteen een lastige bekentenis voor Nick, maar Veerle kan er nog wel mee lachen. En dan is het zover. De koppels vertrekken op een huwelijksreis. Veerle vraagt al aan Nick: “Hebben we alles bij? Heb je uw ring?” Nick zou het nog niet durven te vergeten. “Heey heey natuurlijk! No panic, hé!”

Veerle en Nick zijn duidelijk onder de indruk van elkaar en schrikken ervan hoe goed dat hun wetenschappelijke match ook aan hun buikgevoel voldoet. Ze voelen elkaar al perfect aan. “Ik wil een broodje...” - “Kaas?” weet Nick al na één dag.

Tranen en stappen achteruit in ‘Blind Getrouwd’: “Trouw je voor het eerst dan sla je een flater”
Foto: VTM

Aan één ding moet ze wel erg hard wennen. “Hij babbelt echt wel veel. Soms moet ik dat echt zeggen dat hij even moet stoppen. Maar da’s goed, hé, want dat wil zeggen dat hij open is”, aldus Veerle, die ondertussen al zijn stopwoordjes al kent, inclusief desalniettemin en desondanks. Wanneer hij dan ook wat minder praat, is ze ongerust. Tijdens hun eerste avondje uit, voelde ze ineens de sfeer draaien en merkte ze meteen dat er iets was. Nick had een heel grote verwachting van die avond en de locatie was niet wat hij wou. “Dat is toch niet erg”, stelde Veerle hem gerust. “Het enige wat telt, is dat ik hier graag zit met u.”

Sally & Mathias: Fuerteventura

Ook Sally zit met een praatgrage echtgenoot. “Soms begin jij echt zo te ratelen. Jij kan zo helemaal opgaan in een verhaal.” Mathias was zich van geen kwaad bewust en zijn demonstratie van een “normaal gesprek” is absoluut geen succes. “Da’s niet natuurlijk om dat zo te vertellen”, zegt hij nog, maar ook hij vindt het soms moeilijk op hun huwelijksreis. “We zitten echt altijd bij elkaar en daar moet ik nog aan wennen”, zegt Mathias, “Dat heeft niets te maken met Sally, maar ik vind het wel aanpassen.”

Tranen en stappen achteruit in ‘Blind Getrouwd’: “Trouw je voor het eerst dan sla je een flater”
Foto: VTM

Sally had in het begin het gevoel dat ze op dezelfde golflengte zat als Mathias en nam er zijn kleine kantjes graag bij: “Je moet hem wel kennen, want anders kan hij cru of grof overkomen.” Tot op het moment dat ze het hebben over hun vorige relatie. De gelukkige roes van hun succesvol trouwfeest is meteen voorbij. “Onze familie vond het zo perfect, maar nu zijn we hier en is die bubbel wel weg.”

De grote boosdoener: Mathias zijn verleden als playboy, iets waar Sally slechte ervaringen mee heeft. Ze neemt meteen afstand: “Het heeft wel gevolgen. Ik wil hem wel geloven, maar ik zal altijd wel een beetje op mijn hoede blijven nu. Voor mij moeten we nu terug beginnen van nul.” Mathias is aangedaan en onzekerder door haar reactie. “Het is maar een klein ding, maar het doorprikt zo wel de bel dat het allemaal zo goed ging”, zei Mathias.

Tine & Ben: Lanzarote

Bij Ben en Tine is de verliefdheid ver zoek. Het blijft nazinderen dat Tine tegen Ben zei dat hij haar type niet is, maar ze doen wel duidelijk hun best om voorbij de eerste indruk te geraken. “Maar wat waren dan uw verwachtingen?” vraagt hij dan, terwijl Tine pijnlijk antwoordt: “Ja, ik heb niet echt een type, hoor. Ik weet het niet. Maar niet u.”

Video: VTM

Ben zou het jammer vinden als Tine het nu al opgeeft. Hij heeft het er heel moeilijk mee en doet zichtbaar zijn best, daarom heeft hij een luchtigere dag gepland. Een hobbelige tocht op een kameel, maakt het er niet beter op. “Romantisch ja, hobbel hobbel”, lacht Ben, maar plezier maken dat lukt al en het ijs lijkt te smelten. Ze kunnen er mee lachen en ze maken hun geheel eigen musical. “Trouw je voor het eerst dan sla je een flater”, grapt Ben. “She’s not my tyyyype”, zingt Tine.

“Ik zie gewoon in waarom wij gematcht zijn”, wil Ben haar zeggen om de positiviteit erin te houden. Maar Tine houdt vol. “Dan nog moet er chemie zijn, hé, ik heb dat al een paar keer gehad, hé. Bij mij is het gewoon ja of nee. En dat gaat niet per se over uiterlijk, want mijn ex is ook geen knappe”, flapt ze eruit, maar dat schiet bij Ben voor de eerste keer in het verkeerde keelgat. “Het enige wat mij stoort, is uw zwart-wit denken.” De emoties worden Tine te veel en er vloeien heel wat traantjes. “Ik vind dat echt erg dat ik zo negatief ben, en dat is echt spijtig, want ik zie echt waarom wij gematcht zijn, maar ik kan daar gewoon niet doorkijken.”

Tranen en stappen achteruit in ‘Blind Getrouwd’: “Trouw je voor het eerst dan sla je een flater”
Foto: VTM

Tine beseft dat het zo niet langer kan, als ze het experiment willen laten lukken. “De manier waarop ik dat zei was misschien wel niet zo goed. Da’s typisch Tine, hé, zo even geen rekening houden met andere mensen hun gevoelens.” Ben had het nodig om te zwijgen eb zijn gedachten op een rijtje zetten. In één slaapkamer slapen was eerst nog moeilijk, maar Tine had beslist dat ze die nacht samen zouden slapen in hun liefdesstulpje. Belofte maakt schuld, en de twee doen een dappere poging om voorbij de moeizame eerste stappen van hun huwelijk te geraken.

Nicolas & Evelien: Tenerife

Eén koppel loopt overduidelijk op wolkjes. De immer enthousiaste Nicolas en Evelien lijken niet te stoppen. “Het was echt heel vertrouwd om naast elkaar te slapen”, vertelt Nicolas. “En dan om de tien minuten zo een beetje dichter bij elkaar kruipen en na een tijd zijn we dan in slaap gevallen met twee in elkaars armen. Mijn droomscenario.” Zijn kersverse vrouw Evelien verklapt een pittig detail over hun huwelijksnacht: “We zijn wel twee naaktslapers, dat is ook niet gemakkelijk nu, hé.” Zelfs het -letterlijk en figuurlijk- blootgeven, voelde heel normaal bij de twee, geven ze blozend toe.

Video: VTM

Aangekomen in het zonovergoten Tenerife zijn de twee er helemaal klaar voor. “Het voelt momenteel wel heel dubbel. Ik geniet er echt van, maar het is precies een beetje te schoon om waar te zijn dat het zo goed klikt”, zegt Evelien. Ook Nicolas wil de roes van hun liefde op het eerste zicht niet laten wegebben. “Ik moet zeker zorgen dat ik een tandje bijsteek, want ik wil haar niet al het werk laten doen”, zegt Nicolas. “Dat is niet uw persoonlijkheid veranderen, hé, dat is gewoon moeite doen, je moet gewoon uw shit opruimen.”

Hij heeft nog maar net een statement gemaakt over zijn ordelijkheid, of het is al om zeep. Wanneer Nicolas zijn eerste grote romantische cadeau geeft, een juweeltje met hartjes op, merkt hij een groot probleem op. “Waar is mijn ring?” Pril getrouwd, maar toch hun symbool al kwijt, beginnen ze gestresseerd te zoeken. “Voor alle duidelijkheid, ik wil niet scheiden, hé”, roept hij Evelien nog snel toe. Nicolas vindt het verschrikkelijk: “Ik kijk daar graag naar, want dat herinnert mij aan haar.” De reddende engel vinden ze in de Italiaanse Fabrizio, die hen kwam helpen en bij het afzetten van de stroming van het zwembad, iets ziet glinsteren. De ring is terecht. “Kom, nu zal ik hem wel bijhouden”, grapt Evelien.

Video: VTM

Probleem opgelost en hun relatie lijkt er geen deukje op na te houden. Of zoals Nicolas enthousiast uitzingt met een “Hakuna Matata, zorg maar dat je geniet!” Evelien is onder de indruk: “Ja wadde, jongen, wat een showke.”

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees