Noord-Limburgse bossen krijgen eigen gastheer of gastvrouw

Noord-Limburgse bossen krijgen eigen gastheer of gastvrouw

Foto: Jeroen Clerix

Overpelt / Lommel / Hechtel-Eksel -

Wie een kijkje wil nemen in de bossen van Lommel, Overpelt of Hechtel-Eksel kan daar vanaf nu een ervaren gids voor inhuren. Bosland krijgt namelijk 12 ervaren vertegenwoordigers die iedereen wegwijs kunnen maken in het rijke boslandschap van de gemeentes.

De gastheren en –vrouwen kregen een cursus om hun kennis over de streek en de bossen bij te schaven. Na de theoriecursus kwamen ze via praktijklessen van een gids alles te weten over het terrein, het aanbod, de visie en de waarden van Bosland. Alle geïnteresseerden kunnen vanaf nu bij de gastheren en –vrouwen terecht om alles te weten te komen over de regio, de streekproducten en waarom Bosland zo uniek is.

Het initiatief vestigt zich in eerste instantie op het toenemende aantal toeristen in de regio. Het advies van de gastheer en -gastvrouw is bovendien gratis. In Overpelt vind je de gastheren bij S&R Dommelslag, ijssalon ’t Ezelsbrugske, B&B ’t Pleintje en bistro hotel De Secretaris. Hechtel-Eksel heeft haar gastheren verdeeld over B&B de Paenhoeve, traiteur Barbelicious, B&B Sneprooi en vakantiecentrum De Lage Kempen. In Lommel kan je ten slotte terecht in ijssalon De Weteringshoeve, brasserie De Lossing, Center Parcs De Vossemeren en Camping Sjorovo.

Ben je van de streek en wil je toch graag meer te weten komen over Bosland? Dan kan je bij je stadsbestuur ook altijd informeren achter gidsen. Zij zijn speciaal opgeleid om je rond te leiden en meer informatie over de streek te geven. Tenzij ze voor erg grote groepen moeten klaarstaan, werken ook deze gidsen gratis.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio