VOETBAL 1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - Djanni Kundi timmert rustig verder aan de weg

“Iedereen zette zijn voetje tegen de leider”

“Iedereen zette zijn voetje  tegen de leider”

Djanni Kundi: “We knokken ons er wel doorheen.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

Op de Heuvelkouter nam een sterk Liedekerke verrassend maar verdiend leider Kampenhout te grazen. De Denderleeuwse spits Djanny Kundi (22) dankte zijn coach Johan Hertveldt voor zijn basisplaats met de winnende treffer.

Jouw Nederlandse tongval verraadt dat jouw roots boven de Moerdijk liggen?

Djanny Kundi: “Ik leerde voetballen in Nederland. Op mijn twaalfde verhuisde ik naar België. Ik voetbalde even bij Ninove, maar Standaard Denderleeuw werd de club waar ik me verder ontplooide. Eén jaartje werd ik bij de gratie van Standaard Denderleeuw uitgeleend aan FCV Dender, waar ik veel leerde van Alex Vercauteren.”

“Na dat jaartje wou Standaard me terug. Vorige zomer kwam ik bij Liedekerke terecht, waar ik aasde op een vaste stek bij Liedekerke B. Ik werd overgeheveld naar de A-kern onder de vorige coach Steven Bellemans. Onder de nieuwe coach Johan Hertveldt kreeg ik de jongste weken alle kansen. Ik sta nu al drie weken aan de aftrap. Die kansen moet je met beide handen grijpen.”

Liedekerke veroverde de leidersscalp en dat was niet eens onverdiend?

“Liedekerke verdiende ook die leidersscalp. Iedereen zette zijn voetje en als je de duels wint, sta je meteen al een eind verder. In de strijd om het behoud zie ik een goede afloop best zitten. Naast het voetbal loop ik nog school. Ik startte aanvankelijk marketing, maar die opleiding bleek geen spek voor mijn bek.”

“Ik koos nu voor een lerarenopleiding lichamelijke opvoeding, wat me beter lijkt te liggen. Op voetbalvlak ligt de focus nu volledig op Liedekerke. Ik werk hier keihard aan mijn voetbaltoekomst in de wetenschap dat hard werken altijd wordt beloond.”

Liedekerke sprong zondag over Stokkel naar een met Houtem gedeelde twaalfde plaats, maar staat nog steeds in het gezelschap van teams met een veel kariger spelerspotentieel?

“Liedekerke hoort onderin absoluut niet thuis, maar verzeilde daar door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we ons samen naar een hoger klassement zullen knokken. Vaak wordt verteld dat je op het einde van de rit in het klassement de plaats bekleedt die je ook verdient.”

“Aan die wetenschap moeten we ons optrekken. We knokken er ons wel doorheen met onze kwaliteiten. Zelf had ik zondag nog een tweede keer kunnen scoren, maar helaas lag een bezoekende speler in de weg. Gelukkig volstond mijn treffer wel voor de driepunter.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio