Vliegtuig met vijf passagiers stort neer op winkelcentrum

Vliegtuig met vijf passagiers stort neer op winkelcentrum

Een vliegtuig met vijf passagiers crashte dinsdagochtend niet ver van Essendon Airport, een luchthaven vlakbij Melbourne, de hoofdstad van de Australische staat Victoria. Het kleine toestel stortte neer op een winkelcentrum en richtte een ware ravage aan. De vijf passagiers van het vliegtuig overleefden de crash niet.

Het toestel, een Super King Air van Beechcraft, stortte kort na het opstijgen neer en raakte daarbij het dak van een winkelcentrum. Na de crash ontstond er ook een brand. Meer dan 90 brandweermannen werden opgetrommeld om de vlammen te bestrijden. Een woordvoerder van de lokale politie verklaarde dat de vijf inzittenden van het vliegtuig omkwamen, maar dat er verder geen dodelijke slachtoffers vielen. Volgens Daniel Andrews, de eerste minister van de staat Victoria, is de crash het ergste burgerluchtvaartongeluk in de staat in dertig jaar en hij spreekt dan ook van een “erg trieste dag voor onze staat”.

Er is nog geen officiële informatie bekend over hoe de ramp kon gebeuren of wie de slachtoffers zijn. Volgens Australische media waren de passagiers vier Amerikaanse toeristen die op weg waren naar Kingeiland met hun ervaren Australische piloot.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees