Fietser zelf werd niet geraakt

Trein rijdt fiets aan: treinverkeer onderbroken tussen Puurs en Temse

Trein rijdt fiets aan: treinverkeer onderbroken tussen Puurs en Temse

(Archiefbeeld) Foto: Pol De Wilde - Corelio

Bornem - Er hebben woensdagochtend een tijdlang geen treinen gereden tussen Puurs en Temse, nadat rond 7.55 uur een fiets werd aangereden op een overweg in Bornem. Rond 10 uur was het treinverkeer hersteld, meldt spoornetbeheerder Infrabel. Gevolgvertragingen zijn mogelijk.

De aanrijding gebeurde met een trein die onderweg was van Sint-Niklaas naar Leuven, zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Het treinverkeer is in beide richtingen onderbroken.

Mogelijk wilde een fietser nog snel de overweg oversteken voor de aankomende trein, maar moest hij of zij de fiets achterlaten. De fietser zelf werd niet geraakt.

Petit roept nogmaals op om bij overwegen steeds de signalisatie te respecteren.
 

Ook hinder tussen Ottignies en Charleroi

Ook het spoorverkeer op lijn 140 (tussen Charleroi en Ottignies) was woensdagochted ruim drie uur verstoord. Een goederentrein had rond 5.30 uur een voertuig aangereden dat was vastgeraakt op een overweg in het Waals-Brabantse Tilly. De bestuurder kon zijn voertuig op tijd verlaten en raakte dus niet gewond.

Na de aanrijding reden er geen treinen tussen Ottignies en Fleurus, maar werden er vervangbussen ingezet. Tegen 9 uur was het treinverkeer in beide richtingen hersteld

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees