Slachtoffer wilde met fietsje zebrapad oversteken

Jongetje (6) voor de ogen van zijn moeder omgekomen na ongeval met vrachtwagen

Brugge - Een zesjarig jongetje is woensdagochtend om het leven gekomen na een ongeval in Sint-Andries bij Brugge. Het jongetje wilde met zijn fietsje het zebrapad oversteken, maar werd door een vrachtwagen gegrepen. Het tragisch ongeval gebeurde voor de ogen van de moeder van het kind. Het kindje, in januari nog zes geworden, werd nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen, bevestigt de Brugse politie.

Het ongeval gebeurde rond 8.30 uur langs de Gistelsteenweg, vlak voor de basisschool van het Sint-Lodewijkscollege. Het jongetje zat daar in het derde kleuterklasje.

De chauffeur van de vrachtwagen was gestopt om een groep volwassenen en kinderen te laten oversteken aan het zebrapad. Achteraan de groep stond het jongetje naast zijn fietsje. De vrachtwagenchauffeur merkte hem niet op. Het jongetje belandde onder de wielen en werd even meegesleurd.

De chauffeur verklaarde na het tragische ongeval dat hij het jongetje niet gezien had. Hij dacht dat het jongetje uit een zijstraat, een tiental meter verder was gekomen. De verkeersdeskundige bevestigt nu dat de aanrijding wel degelijk op het zebrapad plaatsvond. Ook had de chauffeur een speciale spiegel die hem zicht moet geven op de dode hoek voor zijn wielen. Volgens de verkeersdeskundige had het ongeval vermeden kunnen worden indien de chauffeur beter in de spiegel gekeken had.

Het tragisch ongeval deed zich voor de ogen van de alleenstaande moeder voor. De Syrische vrouw ontvluchtte haar land en verblijft hier met haar vier kinderen sinds oktober. De vader kwam om in Syrië.

De hulpdiensten reanimeerden het jongetje twintig minuten lang en brachten hem toen naar het ziekenhuis over. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees