Mama

Vijf knutseltips voor in de krokusvakantie

Vijf knutseltips voor in de krokusvakantie
Geen inspiratie tijdens de vakantie? Samen knutselen is altijd een leuk idee. Mamablogster Lobke Gielkens van Leuke Wereld zet vijf simpele ideetjes op een rij.

Tipi’s maken

Na een leuke boswandeling, spelen onze kinderen het altijd klaar om hele verzamelingen stenen en takken mee naar huis te nemen. Dankzij deze leuk geknutselde tipi tentjes weten we volgende week wat we gaan doen met hun verzameling. Bind drie stokjes met verschillende stukken touw aan elkaar. Varieer in kleuren en hang op in huis of in de tuin voor een lentefrisse look.

Vijf knutseltips voor in de krokusvakantie
Foto: Pink Stripey Socks

Creatief met manderijnenkistjes

Vadertje en moedertje spelen met hun poppen? Mijn kinderen doen niets liever en gaan helemaal op in hun rollenspel. Een budgetvriendelijk poppenbed maken? Het enige dat je nodig hebt zijn mandarijnenkistjes en restjes stof. Stapel twee lege kistjes op elkaar. Eentje met de handvatten naar beneden, het andere erop met de handvatten naar boven gericht. Kleef samen, verf en klaar. Klik voor een gedetailleerd stappenplan op bovenstaande link.

Vijf knutseltips voor in de krokusvakantie
Foto: Yves Schepers

Geometrische puzzel

Zelf ben ik dol op gemakkelijke DIY-projectjes waar je bovendien je kinderen een groot plezier mee doet. Met deze geometrische puzzel zette ik Kobe en Frauke aan het werk om onze living te voorzien van leuke kleurrijke tegeltjes. Haal verschillende kleuren vilt in huis en snijd er vierkantjes uit. Snijd nu ook driehoekjes en plak ze op de vierkanten. En nu? Puzzelen maar.

Vijf knutseltips voor in de krokusvakantie
Foto: Leuke Wereld

DIY Speelhuis

Sinds ik veel meer online koop, hebben we spijtig genoeg veel meer verpakking en karton in huis. Verklein de afvalberg en maak een speelhuisje van een grote kartonnen doos, iets wat zeker op onze to-do-lijst staat deze vakantie. Knip en plak en gebruik voor die laatste stap vrolijk gekleurde washi tape.

Vijf knutseltips voor in de krokusvakantie
Foto: Dump a Day

Een masker van eierdozen

Eierdozen zijn nog zo’n dankbaar afval om mee te knutselen. Tijdens de carnavalsweek van het jaar is het misschien wel een leuk idee om deze grappige maskertjes te maken? Knip telkens een paar kuiltjes uit met de kartonnen staaf in het midden van de doos. Snijd gaatjes in de bodem van de kuiltjes, dit worden straks doorkijkgaten, de neus kan in het holle stuk karton eronder. Schilder de maskers, laat even drogen, perforeer ze zijkanten, haal er een elastiekje doorheen en klaar.

Vijf knutseltips voor in de krokusvakantie
Foto: picklebums.com

Meer leuke knutselideetjes vind je op www.leukewereld.be

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees