Claudio Gewehr wordt assistent-bondscoach van Nederlandse volleymannen

Brussel -

Claudio Gewehr is aangesteld als assistent-bondscoach van de Nederlandse mannenploeg in het volley, zo is woensdag bekendgemaakt.

Gewehr is een voormalig bondscoach van de Red Dragons, de Belgische nationale ploeg. Hij werd er in 2012 opgevolgd door Dominique Baeyens.

Bij de Nederlandse mannenploeg komt de Belgische Braziliaan, die al bondscoach is van Jong Oranje, in de plaats van gewezen Oranje-international Ron Zwerver. Hij gaat aan de slag als rechterhand van bondscoach Gido Vermeulen.

Toen Ron Zwerver in 2016 een World Leagueweekend moest missen vanwege privéomstandigheden, verving Gewehr hem drie wedstrijden als assistent-bondscoach. Deze zomer zal hij bondscoach Vermeulen fulltime assisteren.

“Gido en ik hebben de afgelopen jaren al intensief samengewerkt en dat gaat uitstekend”, licht Gewehr toe. “In onze manier van werken hebben we elkaar snel gevonden. Het was een grote wens van mij om met het seniorenteam te gaan werken. Ik ben zeer gemotiveerd om een bijdrage te gaan leveren aan de ontwikkeling van Oranje.”

Corrigeer

Uitslagen & standen