Nieuw winkelcentrum stuit op verzet

Buurtbewoners van de Hoogstraat en de Dorenweg dienen bezwaarschriften in en starten een petitie. Foto: rdl

Lede -

Een Aalsterse vastgoedmakelaar heeft een bouwaanvraag ingediend voor vier winkelpanden op een boomgaard die ingesloten ligt tussen de Hoogstraat en de Dorenweg in Lede. Omwonenden zien dat niet zitten en starten een petitie.

Vastgoedmakelaar Yoeri Sonck uit Aalst wil een retailpark bouwen op zijn eigendom aan de Hoogstraat in Lede, de voormalige boomgaard Van Biesen, een bloemist die in 2011 overleed. De aanvraag omvat naast de bouw van vier winkels, waaronder Kruidvat, Action en Bel & Bo al op het plan vermeld zijn, het slopen van een bestaande woning, de aanleg van wegenis en 113 parkeerplaatsen, het bouwen van een hoogspanningscabine en het kappen van hoogstammige bomen. “Goed voor een 25-tal nieuwe arbeidsplaatsen,” klinkt het.

De boomgaard ligt achter de lintbebouwing van vijftien woningen aan de Hoogstraat en reikt tot aan de Dorenweg. Op een totaal van 8.450 vierkante meter wordt 2.800 vierkante meter bebouwd.

“Dit project hypothekeert de huidige en toekomstige leefbaarheid”, aldus de omwonenden die bezwaarschriften zullen indienen en ook een petitie starten. “Mobiliteit, veiligheid, milieu en ook de waterhuishouding staan op het spel. De Hoogstraat kan er naast de nieuwe en uitgebreide Colruyt geen nieuw koopcentrum meer bij hebben.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio