Bloemetje van vorstenpaar voor oudste inwoonster

Bloemetje van vorstenpaar voor oudste inwoonster

Alina kreeg een bloemetje van ons vorstenpaar uit handen van burgemeester Ann Coopman. Dochter Rita staat achteraan. Foto: MCO

Waarschoot -

Alina De Sy vierde gisteren in WZC De Linde in Waarschoot haar 105e verjaardag. Ze is de oudste inwoonster van de gemeente én is op recordkoers.

Het gemeentebestuur van Waarschoot en het personeel van WZC De Linde zetten gisteren Alina De Sy in de bloemetjes. Alina mocht 105 kaarsjes uitblazen en is onmiddellijk ook de oudste inwoner van de gemeente. Alina nam zo'n tien jaar geleden als een van de eersten haar intrek in een serviceflat van De Zilverlinde, nadien verhuisde ze naar het WZC. Burgemeester Ann Coopman (CD&V) mocht Alina een brief en een bloem van ons vorstenpaar overhandigen, al was Alina meer geïnteresseerd in de lekkere toastjes die het personeel van het woonzorgcentrum had bereid.

Nooit ziek

“Mijn moeder heeft deze gezegende leeftijd zeker en vast ook bereikt door de schitterende begeleiding hier in De Linde”, zegt dochter Rita De Schynckel. “Ze heeft altijd al een ijzeren gestel gehad. Als kind heb ik haar nooit ziek geweten.” Alina werd geboren in Assenede en groeide op in Lembeke, toen ze trouwde verhuisde ze naar Waarschoot. En Alina is op recordkoers, want ze kan binnen enkele maanden de oudste inwoner van Waarschoot ooit worden. Maar daar lag Alina gisteren nog niet van wakker. Ze genoot duidelijk van het gezelschap en de witte porto. Voor het personeel had ze nog een doos pralines in petto.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio