Ook Belgen Jens Keukeleire en Edward Theuns zijn klaar voor Omloop Het Nieuwsblad

Ook Belgen Jens Keukeleire en Edward Theuns zijn klaar voor Omloop Het Nieuwsblad

Foto: Photo News

Ook de Belgen Edward Theuns en Jens Keukeleire zijn klaar voor de Omloop Het Nieuwsblad. Jens Keukeleire verkende het parcours met drie Orica-ploegmaats. Ook Edward Theuns was in goed gezelschap voor de verkenning: Jasper Stuyven, de Nederlander Boy van Poppel en de Oostenrijker Matthias Brändle fietsten mee.

Sportdirecteur Lorenzo Lapage trok woensdagmiddag met vier van zijn Orica-Scottrenners op verkenning van de Omloop Het Nieuwsblad. Kopman Jens Keukeleire had het gezelschap van de Nieuw-Zeelander Sam Bewley en de Denen Christopher Juul Jensen en Magnus Cort Nielsen. Die laatste is zaterdag schaduwkopman.

“De weersomstandigheden vielen ondanks alles nog best mee”, vertelt Lapage. “We zijn tussen twee grote buien door heen geglipt. Natuurlijk maakte de wind en de miezerige regen het wel iets lastiger, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Op sommige stroken was het wegdek bijzonder slecht. Voor de passage naar de Taaienberg is dat zo en ook de Haaghoek ligt er erbarmelijk bij. Ik kreeg van de organisatie te horen dat vrijdag heel het parkoers een fikse opkuisbeurt krijgt, zodat het er op de dag van de wedstrijd wat beter bij moet liggen. Ikzelf vind zo’n verkenning nog steeds erg nuttig. Drie dagen voor de eigenlijke koers kan je zo een soort van film in het geheugen opslaan. Iedereen kent de kasseizones en de hellingen bij ons team wel, maar ook de specifieke opvolging ervan en de staat waarin ze nu verkeren zijn belangrijk.” .

<B>Ook Belgen Jens Keukeleire en Edward Theuns zijn klaar voor Omloop Het Nieuwsblad</B>
Foto: Photo News

Ook Edward Theuns verkende woensdag de Omloop Het Nieuwsblad. De kopman van Trek-Segafredo legde in het gezelschap van Jasper Stuyven, de Nederlander Boy van Poppel en de Oostenrijker Matthias Brändle 120 kilometer af.

“In eigen streek rijden is toch altijd iets heel speciaal. Het geeft het allemaal een extra pigment”, verklaarde Theuns. “Ik hoop mij te kunnen laten opmerken voor mijn fans. Ik ben blij dat de Molenberg terug in het parkoers is opgenomen. Dat is een nijdige helling waarvan ik wel hou en dat in volle finale. Ik heb nog altijd wat last aan de rug, een gevolg van mijn val in de Tour de France, maar ben klaar voor de start van het Belgische seizoen.”

Ploegleider Dirk Demol was het opgevallen dat sommige stroken er echt gevaarlijk bij liggen. “Trekken we daar zaterdag onder dezelfde weersomstandigheden over met een peloton van 200 man, dan gebeuren er sowieso ongelukken. Ik heb wel al opgevangen dat de organisatie er voor zou zorgen dat de wegen een kuisbeurt krijgen. Dat zou geen overbodige luxe zijn.”

De selectie van Trek-Segafredo ligt nog niet helemaal vast. “Ik heb negen namen in mijn hoofd”, verklaart Demol. “Naast Theuns en Stuyven zijn dat die van Markel Irizar, Marco Coledan, Gregory Rast, Matthias Brandle, Boy van Poppel, Mads Pedersen en Fabio Felline. Theuns, Stuyven en Felline zijn al zeker van hun plaats. De vijf andere namen vul ik pas vrijdag in.” .

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.