Voortaan kan je koffiedrinken in dit voormalig bankgebouw

Nieuwe eigenaar Marnix had twintig jaar lang een supermarkt, maar wilde dolgraag in het centrum van Brugge werken. Foto: mvn

Brugge -

De buurt rond de Stadsschouwburg is een horecazaak rijker. Marnix De Backer verbouwde een voormalig bankkantoor in de Adriaan Willaertstraat tot een klassieke koffiebar. “Want hippe koffiebars zijn er al genoeg”, vindt Marnix.

Adriaan, zo heet Brugges nieuwste koffiebar. Naar componist Adriaan Willaert, die zijn naam al aan de straat verleende en wiens portret vereeuwigd is in gebrandschilderd glas boven de voordeur van de zaak. Tot voor kort maakte het statige negentiende-eeuwse pand nog deel uit van het aangrenzende bankkantoor, maar na maanden van restauratiewerken ziet de zaak eruit alsof er al decennia koffie geschonken wordt. “Ja, we hebben er veel werk aan gehad. Let op, het gebouw was in zeer goede staat, maar van de oorspronkelijke charme was nog maar weinig bewaard gebleven”, zegt eigenaar Marnix De Backer, die linoleum en gipswanden inruilde voor een houten vloer en ‘moulures’.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio